Aerosmith v SuperStar: prodeje jim vzrostly o stovky procent

Vydáno 10.02.2011 | autor: redakce

Být porotcem talentové soutěže American Idol (předloha tuzemské "SuperStar") je velmi lukrativní záležitost. Své o tom ví i Steven Tyler.

Aerosmith v SuperStar: prodeje jim vzrostly o stovky procent Aerosmith v SuperStar: prodeje jim vzrostly o stovky procent

aero1topSteven Tyler sedí v porotě s Jennifer LopezLídr Aerosmith se účinkováním v desáté řadě talentové soutěže American Idol možná pro řadu "pravých rockerů" odepsal, na prodeje alb Aerosmith to má ale opačný účinek.

Na amerických obrazovkách běží nový díl hudební soutěže od 19. ledna a za tu dobu se prodeje výběrovek Aerosmith zvedly o stovky procent.

Čísla se netýkají pouze kompilace Greatest Hits (1980), velmi dobře si vedou i ostatní "bestofky".

Například Big Ones z roku 1994 navýšila během pár týdnů prodeje o 260 % a o deset let starší Devil's Got a New Disguise: The Very Best of Aerosmith o 146 %. Podobně se prodávají i digitální singly.

Největší "boom" samozřejmě nastane, až Aerosmith vydají letos po sedmi letech nové album. Kapela má za sebou osmidenní přípravu, během které vznikly první verze skladeb.

A co si o účinkování Tylera v podobné soutěži myslí jeho spoluhráči? "Určitě to rozšíří naše publikum," míní kytarista Brad Whitford a dodává, že lidi, kteří by nikdy nešli na Aerosmith, možná po Tylerově účinkování v televizi změní názor.

 


mp


aero1top
zavřít