Smokie přivezou pod Špilberk Alenku v říši divů a Mýdlového prince

Vydáno 17.02.2011 | autor: PR

Jediný koncert Smokie na Moravě proběhne v Brně. Kapela koncertuje od roku 1965 a svoji největší slávu zažila hlavně v 70. letech. Na brněnském výstavišti zahraje ve čtvrtek 17. března. 

Smokie přivezou pod Špilberk Alenku v říši divů a Mýdlového prince Smokie přivezou pod Špilberk Alenku v říši divů a Mýdlového prince

smokieSmokie: Men in blackMezi největší hity Smokie patří Living Next Door To Alice, Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Lay Back In The Arms Of Someone či Needles And Pins. Některé z nich se v Česku dočkaly dokonce svých coververzí (jmenujme např. Alenka v říši divů od Karla Zicha, Mýdlový princ od Václava Neckáře či Prohrát není žádná hanba od Argemy).

Počátky kapely se datují do roku 1965, kdy na gymnáziu v anglickém městě Bradford vznikla skupina v čele se zpěvákem Chisem Normanem. Kapela několikrát změnila svůj název – Yen, Essence, Elizabethans, Smokey, až v polovině 70. let zvolila název Smokie, pod kterým vystupuje dodnes.

Smokie v prvních letech své existence koncertovali pouze v malých klubech v okolí svého bydliště. Brzy však jejich popularita začala stoupat, vydali několik singlů, absolvovali různá televizní vystoupení i menší turné. V roce 1975 si mladých muzikantů všimnul vlivný producent Nicky Chin a ujal se jich.

Za svou více než 40letou existenci vydali 22 studiových alb.

Koncert Smokie v Brně (výstaviště, pavilon G1) podpoří česká skupina Tibet. Jméno zahraničního hosta kapela zatím tají.


zdroj: Brnokoncert, mp

zavřít