Devin Townsend: bláznivý rocker poprvé v pražském klubu Roxy

Vydáno 22.02.2011 | autor: PR

Devin Townsend přijede zahrát 22. března do pražské Roxy, půjde vůbec o první klubový koncert v Čechách.

Devin Townsend: bláznivý rocker poprvé v pražském klubu Roxy Devin Townsend: bláznivý rocker poprvé v pražském klubu Roxy

devin_townsendDevin Townsend neztrácí dobrou náladuTownsend odstartoval svoji mezinárodní kariéru po boku kytaristy Stevea Vaie, jemuž nazpíval album Sex & Religion a poté s ním odjel i celosvětové turné.

Devin Townsend se však v 90. letech sám rychle proslavil, a to díky raketovému nástupu jeho vlastní kapely Strapping Young Lad. Ta v sobě sloučila to nejlepší z thrashe, deathu, industriálního i tvrdého progresivního metalu a nastavila nové standardy pro extrémní hudbu.

Desky Strapping Young Lad dodnes patří k tomu nejlepšímu, co v 90. letech na metalové scéně vzniklo. Svůj podíl na tom měl nejen Devinův charakteristický originální skladatelský a aranžérský rukopis (např. používání vrstvených vokálů a zvukových stěn), ale i skvělý výběr spoluhráčů, mezi nimiž vynikal bubeník Gene Hoglan.

Devin Townsend českému publiku svoji účast dlouho dlužil, ačkoli si zde během let získal početnou fanouškovskou obec. Jeho vystoupení na festivalu Brutal Assault bylo první vlaštovkou, která naznačila, že při jeho české klubové premiéře bude na co se těšit.

Jako support se představí britská rock/metalová formace Aeon Zen.

zdroj: Obscure, mp

zavřít