Rok Queen je tady, oslavy 40 let od založení kapely odstartují v březnu

Vydáno 23.02.2011 | autor: PR

Queen letos slaví 40. výročí své existence a kromě mnoha událostí vydají remasterované verze všech svých alb. První pětice se objeví v hudebních obchodech již v březnu.

Rok Queen je tady, oslavy 40 let od založení kapely odstartují v březnu Rok Queen je tady, oslavy 40 let od založení kapely odstartují v březnu

queen_cover2Přesně 14. března opětovně vyjde prvních pět desek Queen, tedy Queen, Queen II, Sheer Heart Attack, A Night At The Opera a A Day At The Races.


Všechna alba budou k dispozici jak ve standardní jednodiskové podobě, tak i jako deluxe verze s druhým diskem.

Na každém bonusovém nosiči se objeví minimálně pět raritních nahrávek, které vznikly vždy v období původního vydání každého alba, ale na CD se dostávají poprvé. Jde především o demonahrávky, remixy, živáky a b-strany tehdy vydaných singlů.

Zmiňované výročí Queen bude v letošním roce oslaveno mnoha ojedinělými akcemi. Tou první, která odstartuje ještě tento měsíc, bude výstava s názvem Stormtroopers In Stilettos, která je zaměřena na naprostý počátek fungování kapely.

Jde tedy o dobu, kdy kapela Queen ještě vlastně ani neexistovala a jednotliví muzikanti měli své vlastní hudební začátky. Audio-vizuální exhibice se bude konat v londýnské Trumans Brewery, začne 25. února a potrvá do 12. března.

Výstava bude pro fanoušky opravdu jedinečným zážitkem, protože velkou část vystavených předmětů poskytli žijící členové kapely Queen ze svých soukromých sbírek a archivů.

Kromě výše popsané výstavy vznikne o kapele rozsáhlý dokumentární film a též hollywoodský film o cestě Queen za jejich slávou. 


zdroj: Universal, mp

zavřít