Marta Töpferová bude na turné po českých klubech sekat latinu

Vydáno 24.02.2011 | autor: PR

Marta Töpferová na svém jarním turné po České republice představí jak písně z nové desky The Other Shore, tak i výběr z ostatních alb. Marta bude zpívat ve třech jazycích - angličtině, španělštině a češtině. Na turné ji doprovodí kytarista David Dorůžka, basista Tomáš Liška a bubeník Martin Novák.

Marta Töpferová bude na turné po českých klubech sekat latinu Marta Töpferová bude na turné po českých klubech sekat latinu

topferkaMarta Töpferová: lidová ženaPo emigraci do USA v roce 1987 se Marta naučila plynně španělsky a začala skládat latinskoamerickou hudbu. London Times popsal Martu jako "jednu z nejpůvabnějších interpretů lidové hudby Latinské Americky".

Dodnes Töpferová vydala čtyři alba ve španělštině, převážně složené z vlastní tvorby: Trova (2009 World Village), Flor Nocturna (2006 World Village), La Marea (2005 World Village), Sueno Verde (2003 Circular Moves), a sbírku českých, moravských a slovenských lidových písní s názvem Homage To Homeland (2002 vlastní produkce).

Od svého průniku na mezinárodní scénu Marta procestovala Evropu, Spojené státy, Kanadu, Argentinu a Thajsko, koncertovala v Queen Elizabeth Hall v Londýně, Blue Note v New Yorku a World Music Festivalu v Chicagu.


Termíny turné:

17.3. Ostrava - DK Akord
18.3. Vsetín - Dům Kultury
19.3. Mikulov - Městské kino
20.3. Zlín - Městské divadlo
21.3. Hradec Králové - Sál Filharmonie
22.3. Turnov - Divadlo
23.3. Kladno - Jazz Club
24.3. Praha - Městská knihovna
25.3. Teplice - Jazz Club
26.3. Nový Bor - Divadlo


zdroj: AMP, mp

zavřít