Sunshine zahrají na Quiksilver Snowjam 2011

Vydáno 26.02.2011 | autor: PR

Quiksilver Snowjam 2011 je doslova za dveřmi, nejlepší a největší snowboardová show domácí sezóny proběhne ve Skiareálu Špindlerův Mlýn už v příštím týdnu. Vše odstartuje ve čtvrtek 3. března oficiálním tréninkem ve slopestylové trati, která se bude i letos skládat z halfpipe (U-rampy), railové překážky a big airu.

Sunshine zahrají na Quiksilver Snowjam 2011 Sunshine zahrají na Quiksilver Snowjam 2011

sunshine-dreamer-275Sunshine vystoupí na Quiksilver Snowjam 2011Šanci na postup z páteční kvalifikace tak budou mít především všestranní jezdci, kteří zvládají všechny tyto disciplíny. Desítka postupujících pak nastoupí v sobotu 5. března do semifinálových a finálových klání, kde se k nim přidají i pozvaní profesionální rideři z celé Evropy.

 

Účast pořadatelům zatím přislíbili jezdci z Norska, Finska, Švýcarska a Itálie, mezi nimiž nechybí např. z loňského ročníku známí Marius Otterstad nebo Thomas Franc. České barvy bude mezi pozvanými jezdci reprezentovat Jan Nečas, jehož forma je v letošní sezóně hodně vysoko. A chybět samozřejmě nebude ani Martin Černík, opět v dvoj-roli jezdce a pořadatele:

„Příprava letošního ročníku je opravdu náročná, ale Snowjam bude fajn a moc se těším, že si zase zajezdím na nejlepší freestylové trati, jakou je možné u nás postavit. V posledním roce proběhl ve freestyle snowboardingu velký progres a nová generace jezdců posunula triky do dalšího levelu. Proto se kromě standartních triků můžeme těšit i na nejnovější hit, tzv. double corky (dvojitá rotace kolem vertikální i horizontální osy) a to nejen v podání zahraničních profesionálů, ale i domácích jezdců!"

Odpoledním sobotním finále však přehlídka toho nejlepšího snowboardingu zdaleka ještě nekončí. Quiksilver Snowjam bude pokračovat večerním Snickers Nutcase Best Trikem, neboli exhibicí na velkém skoku, kde se jezdci budou snažit předvést ty nejtěžší a nejhezčí triky v kategoriích „Style" a „Technical".

Na Snowjamu se nezávodí jen o slávu a přízeň fanoušků, ve hře je totiž také 100 000,- Kč prize money, herní konzole Nintendo Wii a řada dalších věcných cen.

Největší mejdan na sněhu

Snowjam však nebude „jen" o špičkovém snowboardingu, jezdce a návštěvníky bude rozehřívat i zajímavý hudební program. Letos jsou pro vás připravené večerní parties v centru Špindlerova Mlýna v klubu Dolská. Páteční večer odstartuje ve 20 hodin promítání filmu Aljaška v prašanu, popisující výlet za freeridingem na Aljašku s Martinem Černíkem, Tomášem Krausem, Michalem Novotným a Robinem Kaletou. Po zbytek večera budou hrát DJ Jorgos & DJ Flux. Sobota pak patří nejen DJům, ale i kapelám. Od 18 hodin se na venkovním pódiu u dojezdu trati ve Svatém Petru objeví známí Sunshine a od 20:15 si na sněhu zatančíte s Bug'n'Dub. Snowjam party se rozjede od 21.00 hodin v klubu Dolská, kde budou na oddělených stagích ve dvou patrech hrát Bounce Bounce, DJ Friky & Flux, DJ Robot a DJ Ladida.

Ve volných chvílích mezi jednotlivými závodními koly se ve Špindlerově Mlýně také nudit rozhodně nebudete, partneři Snowjamu si pro vás připravili pestrý program. Budete si moci zdarma vyzkoušet modely nejlepších snowboardů současnosti, amerických značek Lib Technologies, GNU a Roxy, určené pro příští zimní sezónu. Pro kreativní návštěvníky je připraven Roxy art stan, kde ke každému zakoupenému tričku, získáte druhé zdarma, které si můžete vlastnoručně vyzdobit. Výtěžek z prodaných triček bude věnován na nadaci Quiksilver Foundation. Svůj postřeh a hbitost si otestujete na bezdrátových konzolích Nintendo Wii, něco k počtení a pokoukání seženete na stáncích Free magazine a Freeride.cz. Zábavu a sladké občerstvení hledejte ve Snickers/Nutcase zóně, něco na zahřátí pak na sněhovém RedBull baru. V zóně DreamCatcher pak zjistíte, jak vyhrát účast na letošním týdenním kempu Snowboard Master Class s Martinem Černíkem.


Program akce:

4.3. 2011
10:00 Kvalifikace
20:00 Promítání filmu „Aljaška v prašanu" (klub Dolská)
21:00 Warm up Party (klub Dolská) – DJ Jorgos & Dj Flux

5.3. 2011

10:00 Semifinále
14:30 Finále
16:30 Prize giving
18:00 Koncert Sunshine (volný vstup)
19:00 Snickers Nutcase Best Trick Session
20:15 Koncert Bug'n'Dub (Stage – volný vstup)
21:00 Snowjam Party (klub Dolská) – DJ Friky & Flux, DJ Robot, DJ Ladida

zdroj: snowjam.cz, dm 

zavřít