Jeff Beck: král Grammy vzdává novým živákem hold králi kytar

Vydáno 02.03.2011 | autor: PR

Jeff Beck, jedno z překvapení letošních cen Grammy, právě vydává živák Rock 'n' Roll Party (Honoring Les Paul) zasvěcený výrobci kytar Les Paulovi. Beck má rovněž namířeno v červnu do Prahy.

Jeff Beck: král Grammy vzdává novým živákem hold králi kytar Jeff Beck: král Grammy vzdává novým živákem hold králi kytar

beck_jackJeff Beck: Grammy kam se podívášJeff Beck získal v cenách Grammy za rok 2010 ocenění ve třech kategoriích: Best Pop Instrumental Performance (skladba Nessun Dorma z jeho alba Emotion & Commotion), Best Rock Instrumental Performance (skladba Hammerhead z téhož alba) a Best Pop Collaboration With Vocals (skladba Imagine ze společného alba The Imagine Project s dalšími hudebníky).

Na začátek března Beck a jeho vydavatelská společnost Rhino přichystali navíc vydání další desky: tentokrát záznamu loňského koncertu v Iridium Jazz Clubu, na kterém vzdal poctu Les Paulovi, legendárnímu výrobci kytar.

Album vychází pod názvem Rock 'n' Roll Party (Honoring Les Paul) a obsahuje 20 skladeb s řadou hostů jako Brian Setzer, Gary "U.S." Bonds a Trombone Shorty.

Připomeňme, že v pražské Tesla Areně se Jeff Beck představí 23. června.

Tracklist:
1. Double Talking Baby
2. Cruisin'
3. The Train Kept A Rollin'
4. Cry Me A River
5. How High The Moon
6. I'm Sitting On Top Of The World
7. Bye Bye Blues
8. The World Is Waiting For The Sunrise
9. Vaya Con Dios
10. Mockin' Bird Hill
11. I'm A Fool To Care
12. Tiger Rag
13. Peter Gunn
14. Rockin' Is Our Bizness
15. Apache
16. Sleep Walk
17. New Orleans
18. (Remember) Walking In The Sand
19. Please Mr. Jailer
20. Twenty Flight Rock




zdroj: Supraphon, mp

zavřít