Kabátovské „360° tour“ v Břeclavi

Vydáno 07.03.2011 | autor: Marie Bartošová

Není žádným tajemstvím, že když Kabáti vydají novou desku, hned se po ní v obchodech zapráší. Své fanoušky tentokrát teplická pětka potěšila i koncerty k loni vydané novince Banditi di Praga. Břeclav byla prvním místem, kde bylo možné Pepu Vojtka a jeho kumpány živě vidět a slyšet.

Kabátovské „360° tour“ v Břeclavi Kabátovské „360° tour“ v Břeclavi



KABÁT
Zimní stadion Břeclav
2. 3. 2011


KabátPepa Vojtek, KabátKe Kabátům už neodmyslitelně patří štítek kapely, která svým příznivcům přiveze jak po zvukové stránce, tak i po pódiové show to nejlepší co je možné v našich a přilehlých zemích sehnat. Ne jinak tomu bylo i tentokrát, kdy uprostřed zimního stadionu postavili technici kulaté podium. Dalo by se porovnat s podobnou konstrukcí, kterou s sebou vozili a stále ještě vozí U2 na svém posledním putování po světě. Ale to od Kabátů je halová zmenšenina Bonova monstra.
Netradiční scéna byla projektována hlavně z praktických důvodů. Být co nejblíže jak věrným a stojícím fans, tak i těm, co už mají své odstáté a nyní pouze sedí. „Všude je nás vidět," chválil si Vojtek novou stage. „To se ale ani nemůžu nikde vychcat," zhodnotil drobný nedostatek netradičního tvaru. Posluchači ale nevydrželi dlouho sedět, protože muzika jejich oblíbenců je nakonec stejně zvedla ze sedaček. A nebylo potřeba dlouho čekat. Pepa Vojtek ví jak na lidi a co u nich zabírá
Začátek brzkého startu (krátce po dvacáté hodině) obstarala novinka Banditi di Praga a hned v úvodu vyšlehly kolem kulatého podia ohnivé jazyky. Pak už se skládalo za sebou celkem devětadvacet písniček, které stihli Kabáti zahrát za dvě hodiny. Při Dole v dole opět šlehaly plameny a ještě se přitom dala do pohybu čtyři ramena se zavěšenými světly. Velmi povedená podívaná. Kytaristi a zpěvák byli neustále v pohybu a pobíhali od jednoho konce podia ke druhému. Bylo mi trochu líto bubeníka, který pořád seděl na jednom místě. Ale ani on nepřišel zkrátka a díky točně se postupně otáčel i se svými škopky.
Můžu upřímně říct, že návštěvníci koncertu za cenu vstupného dostali během dvou hodin to, co si zaplatili.

Playlist: Banditi, V pekle sudy, Buldozerem, Don Pedro, Dávám ti jeden den, Malá dáma, Dole v dole, Projdu zdí, Prdel vody, Kávu si osladil, Na sever, Go satane go, Kalamity Jane, Wonder, Shořel náš dům, Stará Lou, Starej bar, Bum bum tequila, Ebeni, Kde co nám zachutná, Lady Ga Ga Rin, Šaman, Bára, Porcelánový prasata, Kdo ví jestli, Burlaci, Žízeň, Pohoda, Moderní děvče

7/7
Text a foto: Karel Prchal

Fotoreport z koncertu najdete zde.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít