Oceán se po 18 letech vrací. Petra Muka zastoupí Jitka Charvátová

Vydáno 10.03.2011 | autor: PR

Dlouho ohlašovaný návrat české synth-popové legendy Oceán nastal. Po několika „testovacích" koncertech pro fanoušky na podzim 2010 se kapela po 18 letech vrací v plné síle na scénu a v květnu vyrazí na turné po ČR a Slovensku. Nelehkou roli leadera kapely na sebe po nedávno zesnulém zpěvákovi Petru Mukovi převzala zpěvačka Jitka Charvátová.

Oceán se po 18 letech vrací. Petra Muka zastoupí Jitka Charvátová Oceán se po 18 letech vrací. Petra Muka zastoupí Jitka Charvátová

oceanU mikrofonu Petra Muka zastoupí Jitka CharvátováPůjde tedy v podstatě o dvojí znovuzrození. Na pódiu se tak totiž znovu potkají také bývalí členové kultovní skupiny 90. let Fiction„S nikým jiným bychom to určitě nedělali. S Jitkou spolupracujeme už delší dobu, byli jsme spolu v jiných kapelách a rozhodlo hlavně to, že se máme rádi, jsme kámoši, což bylo vlastně i před dvaceti lety s Petrem," vysvětluje Dušan Vozáry.

Těžištěm koncertů jarního turné bude především starý repertoár Oceánu v nových úpravách jako pocta zesnulému Petru Mukovi. Kromě Jitky Charvátové jako hlavní zpěvačky budou moci fanoušci na všech koncertech turné slyšet známé písně Oceánu i v podání dalších zajímavých hostů, jejichž jména si Oceán zatím nechává pro sebe. V tuto chvíli má turné pět potvrzených koncertů, další termíny budou doplněny v nejbližších dnech. Turné bude zahájeno 27. dubna v pražském klubu Roxy. 

Kromě příprav na turné se Oceán v současné době věnuje také nové tvorbě. Zbrusu nový singl by měl být ještě na jaře tohoto roku nasazen do rádií. Autorem textu bude tradiční oceánovský textař Petr Hons.



OCEÁN TOUR 2011:

27.4. Praha – Roxy
5.5. Brno – Fléda
14.5. Ostrava – Garage
20.5. Bratislava – Majestic Music Club
26.5. České Budějovice – KD Metropol

zdroj: TZ, dm, foto: Václav Petrovitz
ocean_top
zavřít