Bring Me The Horizon

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Bring Me The Horizon Bring Me The Horizon

 
 
Bring Me the Horizon je britská rocková kapela z Sheffieldu. Byla založena v roce 2004 a v součanosti sestává z těchto členů: Oliver Sykes (zpěv), Lee Malia (kytara), Matt Kean (baskytara), Matt Nicholls (bicí) a Jordan Fish (klávesy). Jejich styl má nejblíže k deathcore a metalcore, s postupem času se pak přeorientovali na spíše klasičtější rockový zvuk.
 
Debutová deska s názvem Count Your Blessings vyšla v roce 2006, ale setkalo se s velmi rozporuplným přijetím ze strany kritiků i posluchačů. Lepší to bylo už s jejich dalším počinem Suicide Season (2008), které bylo o dost více kreativní a hudební svět z něj byl nadšen, možná i díky zásluze skvělého švédského producenta Frederika Nordströma. Se třetí řadovkou  There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret, už to ale tak růžové nebylo. Kvalitativně i prodejně byly tedy alba BMTH velmi nestálého charakteru. I přesto si je ale jako předskokany vybírali velmi slavné kapely typu Bullet for My Valentine, Architects či Parkway Drive. Turné k této třetí desce bylo velice intenzivní a dlouhé, ale kapele se tím podařilo dokázat, že naživo funguje jejich hudba výborně.
 
I z důvodu velkého vyčerpání po turné se kapela pro nahrávání další desky uchýlila do velmi romantického a relaxačnho prostředí Lake District, proslaveného to místa, kde napsali svá nejlepší díla nejvýtečnější angličtí básníci a spisovatelé. Nahrávka Sempiternal tak vyšla roku 2013 a už první nasazený singl Shadow Moses byl nesmírně oblíbený, stejně jako singl číslo dvě Drown.
 
BMTH se časem přesunuli z metalu/metalcore spíše do oblasti pop metalu/alternativy/ba dokonce pop rocku - bylo to způsobeno i Sykesovými problémy s hlasem. Kvůli jisté inklinaci k popu (která byla lehce patrná i dříve) a kvůli vzezření členů kapely se formace dočkává posměšků ze strany zanícených metaláků.
 
Zajímavostí je, že se Oliver Sykes v 16 letech přátelil s Alexem Turnerem z Arctic Monkeys a dokonce spolu založili projekt Olisaurus. Také nahráli několik písní ve stylu deathcore/electro na MySpace. 

Diskografie:
Count Your Blessings (2006)
Suicide Season (2008)
There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret. (2010)
Sempiternal (2013)
That's the Spirit (2015)

Další články interpreta

zavřít