The Killers

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

 

The Killers je americká rocková skupina založená v Las Vegas v roce 2001. Současnými členy jsou Brandon Flowers (zpěv, klávesy), Dave Keuning (sólová kytara, back vokály), Mark Stoermer (baskytara) a Ronnie Vannuci Jr. (bicí, perkuse). Jméno si kapela vybrala podle loga na bicí soupravě fiktivní hudební skupiny ve videu na song Crystal od New Order.

Brandon Flowers byl ze své první kapely (synthopopové trio Blush Response) vyhozen a po návštěvě koncertu Oasis si náhle uvědomil, že jeho posláním bude být zpěvákem rockové kapely. A tak začal svůj záměr realizovat. Začal tím, že přes inzerát našel Davea Keuniga, se kterým si ihned padli do noty a začali rovnou skládat první písně - a úplně prvním songem nebylo nic jiného, než Mr. Brightside, budoucí největší hit The Killers. Flowers a Keuning za pomoci doprovodných koncertních muzikantů začali aktivně vystupovat a také nahrávat svá první dema. Na lasvegaské scéně působily mezi samým punkem, nu metalem a rapem jako skutečně zjevení a možná to jim pomohlo se od ostatních odlišit. Ke skupině se o něco pozdějí (2002) přidali ještě bubeník Vannuci a kytarista Stoermer, což prý formaci hodně posunulo dopředu, především muzikantsky.

V roce 2003 oficiálně vyšel singl Mr. Brightside a byl velmi úspěšný, připravil skvělou půdu pro o rok později vydané debutové album Hot Fuss, které ještě obsahovalo další velké megahity Somebody Told Me a All These Things That I've Done a stalo se také platinovým (někde i několikrát) v mnoha zemích světa. The Killers se dočkali za tento počin i nespočtu nominací.

Kapela dlouho neotálela v roce 2006 vydala další desku Sam's Town, které bylo ovšem přijato už o něco více rozporuplněji. To ale fanouškům The Killers vůbec nevadilo - kapela získávala stále více a více na popularitě. Do poněkud jiného světa se formace vrhla na třetí studiovce Day & Age (2007). Pánové si najali věhlasného producenta Stuarta Pricea a přiblížili se spíše zvuku Pet Shop Boys a experimentování s různými nástroji než svému nastolenému stylu.

Na podzim roku 2017 vydají The Killers své páté studiové album Wonderful Wonderful a to, jak by zhruba nahrávka mohla znít, naznačil již singl The Man.

Zpěvák Brandon Flowers funguje i jako úspěšný sólový umělec.

Diskografie:
Hot Fuss (2004)
Sam's Town (2006)
Day & Age (2008)
Battle Born (2012)
Wonderful Wonderful (2017)

Další články interpreta

ROCKBLOG: Z deníku kapely Memoary: kdo jsou, co dokázali a na co se chystají?

Rock blog

vydáno 02.10.2017

Kapela Memoary z Karviné vznikla v zimě roku 2010. V rázovitém rockově laděném karvinském regionu bylo překvapení, že se vyloupla...

Nejočekávanější desky podzimu: U2, Foo Fighters, Taylor Swift, Pink, Robert Plant a další

Style

vydáno 11.09.2017

Také podzim 2017 bude plný nové hudby. Své fanoušky potěší rockoví matadoři U2 nebo Foo Fighters , popové hvězdy Taylor Swift a...

TOP 8 videoklipů týdne (152.): Dave Grohl zapojil do klipu Foo Fighters svoje děti, Katy Perry to zkouší s basketbalem

Video

vydáno 29.08.2017

Aktuální přehled nových klipů jsme namíchali z rockových a popových interpretů. Zatímco tvrdší žánry repreznetují Foo Fighters ,...

POST SCRIPTUM (90): Liam Gallagher zase zlobí. Po třech skladbách opustil mlčky pódium Lollapaloozy a navztekal fanoušky

Rock blog

vydáno 09.08.2017

Hranice mezi rock'n'rollem a trapností je tenká. Potvrdil to Liam Gallagher na letošní Lollapalooze. 

TOP 8 videoklipů týdne (144.): Paulie Garand oslavuje rok 1987, Kendrick Lamar vzpomíná a Lenny čelí svým démonům

Video

vydáno 04.07.2017

Ani na začátku prázdnin nemůže chybět přehled nejzajímavějších klipů posledních dní. Hiphopové fanoušky potěší novými klipy...

TOP 10 nejlákavějších zahraničních festivalů v roce 2017 aneb Světové hvězdy za humny

Style

vydáno 25.01.2017

Každý rok se u nás koná více než 300 hudebních akcí pod otevřeným nebem, které si mnohdy neopodstatněně říkají festivaly. Pokud...

Opilý Santa Claus, vandrák i psí celebrita: TOP 5 vánočních parodií

Style

vydáno 26.12.2016

Vánoční svátky musíme občas brát s nadhledem. Pochopili to i hudebníci, kteří v posledních letech natáčejí jednu sváteční...

TOP 10 nejlepších vánočních songů: Coldplay, Hurts, Wham! a další

Style

vydáno 25.12.2016

Co by to bylo za Vánoce bez vánočních hitů? Připravili jsme si pro vás výběr těch nejlepších deseti, které vám určitě zpříjemní...

zavřít