Debbi

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Debbi Debbi

Debbi (vlastním jménem Deborah Kahl) je česko-německá zpěvačka. Narodila se 12. května 1993 v Dortmundu.

Ve svých deseti letech se budoucí zpěvačka přestěhovala do Prahy a v České republice se pak o sedm let později proslavila účastí v první řadě Česko Slovenské Superstar. Tam vypadla v semifinále, ale to stačilo na to, aby si ji všiml popový producent Martin Ledvina, který jí nabídl spolupráci. Přípravné práce pro vydání debutové desky tak mohly začít. Výsledek snažení se v prodeji objevil na jaře 2011, celá deska dostala název podle ústředního singlu Touch the Sun, jenž se dočkal velkého úspěchu v hitparádách, rádiích a hudebních televizích; skvěle se hodil i do reklam. Debbi tak se svým lehce zastřeným hlasem a neotřelým projevem způsobila na domácí scéně velké pozdvižení, které v českých posluchačích probudilo naději v tom, že i český interpret se může velmi "nebezpečně" a zároveň úspěšně přiblížit ke kvalitám zahraniční tvorby. Singl dovršil svého úspěchu, když získal cenu Anděl za nejlepší píseň roku.

S Ledvinou spolupracovala zpěvačka i na své druhé desce Love, Logic & Will, která bydla podle recenzentů už mnohem ucelenější, dospělejší a je na něm více prostoru a možností, kde hudebnice předvádí své nesporné hlasové kvality. Z této desky pochází například poklidný hit You Take Me There.

I střetí deskou Break Debbi nezklamala. Vyšla v roce 2017 a producentem se tentokrát stal jiný člověk, Dušan Neuwerth. Od spolupráce s Ledvinou zpěvačka upustila, protože prý cítila, že se pod jeho taktovkou umělecky příliš neposouvá. Posun je na řadovce Break skutečně velmi citelně znát a je to jedině dobře. Deska je kvalitní, pozitivní, velmi hravá a nebojí se experimentování. Už první ochutnávka skvělého singlu Pull Me Out dala vědět o tom, že Debbi se skutečně může stát jednou tou interpretkou, která proslaví Česko i za hranicemi.

Zpěvačka také chystá vydání coverové desky. Objeví se na ní písně od Beatles či Britney Spears.

Diskografie:
Touch the Sun (2011)
Love, Logic & Will (2013)
Break (2017)

Další články interpreta

zavřít