Justin Bieber

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Justin Bieber Justin Bieber

Justin Bieber je kanadský zpěvák, který se narodil 1. března 1994 ve městě London v kanadské provincii Ontario. Jako jeden z prvních umělců se proslavil přes video server YouTube. V současnosti platí za patrně nejkontroverznějšího zpěváka v hudebním showbusinessu, především proto, že je stejně milován jako nenáviděn.

Biebera vychovávala pouze jeho matka Pattie ve velice skromných poměrech. Odmalička byl ale obklopen hudbou a už jako dítě uměl hrát na klavír, bicí, kytaru a trumpetu. Velmi rád také zpíval, v čemž mu nejvíce fandila jeho maminka, která nahrávala jeho vystoupení na soutěžích i doma na kanál YouTube. Na Justina se přišlo neuvěřitelnou náhodou, v podstatě celý jeho proces objevení hraničí až s pohádkou. Jednoho dne se Scooter Braun, manažer labelu So So Def Recordings, poflakoval jen tak na YouTube a při surfování úplnou náhodou (spíš omylem) narazil na video Justina, které ho nesmírně zaujalo a proto neváhal mladého umělce vyhledat. Ve třinácti letech tak Bieber dostal příležitost odjet do Atlanty a tam nahrát několik demo nahrávek. Ve výsledku se ocitl u labelu, který patřil Braunovi a také Usherovi, jenž se o Justina náležitě postaral.

Hned první Bieberův singl One Time byl platinový a dokud bylo železo žhavé, vyšlo i EP My World, které zpěvák aktivně promoval hlavně v televizních show, dotáhl to i na vánoční vystoupení před Barackem Obamou. Roku 2010 pak vyšlo debutové album My World 2.0 s dalšími hity jako Never Let You Go či U Smile, ale hlavně a především: Baby. Singl, který se stal pro hudebníka ikonickým, naprosto zásadním a také kvůli němu se Bieber dostal do hledáčku haterů. Perličkou je, že dnes Bieber některé tóny v tomto songu neuzpívá, protože mu zmutoval hlas. 

Po vánočním album Under the Mistletoe v roce 2011 vydal Bieber o rok později své třetí řadové album Believe. První nasazený singl Boyfriend byl poměrně úspěšný a možná i díky němu začali nenávistiví posluchači vnímat, že klučina dokáže produkovat i velmi pěkný, skvěle zprodukovaný pop. Třetí počin byl už o něco dospělejší a obsahovalo trochu pestřejší paletu žánrů.

Velmi dobře se Bieber prezentoval i na songu Where Are Ü Now v roce 2015, jenž vznikl ve spolupráci s Diplem a Skrillexem. V témže roce nastartoval zpěvák novou albovou éru se singlem What Do You Mean, který byl předzvěst alba Purpose. To obsahovalo i další velké hity, které zaujaly i širokou veřejnost, jako Sorry a především pak skvělou záležitost Love Yourself.  

Diskografie:
My World 2.0 (2010)
Under the Mistletoe (2011)
Believe (2012)
Purpose (2015)

Další články interpreta

zavřít