Tomáš Klus

Vydáno 11.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Tomáš Klus se narodil 15. května 1986 v Třinci. Jedná se českého písničkáře, skladatele, herce a bývalého moderního pětibojaře.

Právě v moderním pětiboji získal roku 2002 zlatou medaili na dorosteneckém mistrovství Evropy. Kvůli sportu, kterému se věnoval do své plnoletosti se přestěhoval do Prahy. Jeho pěvecká kariéra začala, když vyhrál pěveckou soutěž CzechTalent Zlín s písní Dopis, která pochází z jeho debutového alba Cesta do záhu(d)by z roku 2008. V témže roce také napsal a nahrál hudbu pro film Anglické jahody a o rok později vydal v pořadí druhé album Hlavní uzávěr splínu.

V roce 2010 se stal zpěvákem roku hudebních cen TV stanice Óčko i výročních Andělů. Mezi další ocenění patří stříbrný a zlatý Český slavík z let 2011 a 2012.

Září roku 2011 patřilo další desce Racek. Při té příležitosti odjel turné, které bylo dlouhou dobu předtím vyprodané a koncerty trvalo klidně i tři hodiny.

V září roku 2012 absolvoval studium herectví na Divadelní fakultě Akademie múzických umění a jako herce ho můžeme znát například ze seriálu Hop nebo Trop, filmu Šejdrem, nebo z vánoční pohádky Tajemství staré bambitky. Účinkuje ve hře Deadline v pražském Divadle Ypsilon.

Tomáš Klus tvrdí, že prošel proměnou a díky spokojenému rodinnému životu, kde má svou jistotu, kterou tak dlouho hledal, se „uklidnil“. Z těchto příčin vzešla další deska s názvem Proměnamě. Album bylo v dubnu 2015 na cenách Anděl vyhlášeno jako nejprodávanější deska roku 2014 (prodalo se ho přes dvacet tisíc kusů).

Na konci června 2015 pokřtil své nové album, které opět nahrál s uskupením Cílová skupina. Album s názvem Anat život není se zabývá protiválečnými písněmi a bylo vydáno 29. června 2015. Název alba odkazuje na semitskou bohyni války a plodnosti Anat. Singlem byla zvolena píseň „JdeVoZem“.

 

Diskografie:

Cesta do záhu(d)by (2008)
Hlavní uzávěr splínu (2009)
Racek (2011)
Proměnamě (2014)
Anat život není (2015)

Další články interpreta

Vegani a vegetariáni na české hudební scéně: Proč Tomáš Klus, Ben Cristovao, Jindra Polák a další nejí maso?

Style

vydáno 11.08.2017

S vegetariánstvím a veganstvím se v poslední době roztrhl pytel - a to nejenom na hudební scéně. Je to jen další z trendů, nebo...

LIVE: Hrady CZ na Rožmberku - Tomáš Klus rozesmál i dojal, Lucie Bílá byla za metalovou královnu

Recenze

vydáno 06.08.2017

Putovní festival Hrady CZ pokračoval v pátek a sobotu v jižních Čechách. Krásné prostředí Rožmberka, všudypřítomná dobrá...

Srpen slibuje festivalovou smršť, samostatné koncerty chystají Robbie Williams, Billy Talent nebo The Offspring

Style

vydáno 31.07.2017

Prázdniny jsou přesně v půli a jejich druhá polovina rozhodně nebude hudebně chudší než ta první. Na festivaly míří třeba Lordi ,...

TOP 7 nejoriginálnějších českých koncertů prvního pololetí 2017: Emma Smetana Mezi vlaky nebo Nebe v planetáriu

Style

vydáno 27.07.2017

Existují kapely, které několikrát do roka objedou křížem krážem celou republiku bez jakékoliv invence. Následující interpreti ale...

zavřít

Při poskytování služeb na těchto stránkách nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie na těchto stránkách. Další informace naleznete zde. Rozumím