Zrní

Vydáno 15.06.2012 | autor: Dominik Pavliš

 


Skupina pochází původe z Kladna a svou debutovou desku s názvem Voní vydala až po svých osmi letech existence – tzn. v roce 2009. Počátky kapely se tedy datují na rok 2001. Mezi členy uskupení najdeme Jana Ungera – zpěv a flétna, Jana Fišera – housle, Jana Kuklíka – kytara a zpěv, Jana Caithamla – baskytara a zpěv a Ondřeje Slavíka – bicí, akordeon a beatbox. Čtyři z pěti členů mají křestní jméno Jan.

Druhá studiová deska nazvaná Hrdina počítačový hry jde do světa vyšla roku 2011 pod záštitou písničkářky Radůzy na jejím vlastním labelu Radůza Records.

O rok později vydává pětice muzikantů další album nazvané Soundtrack ke konci světa. Album je úspěšné, což dokazuje i nominace na cenu Vinyla i Apollo za nejlepší desku roku a na Andělech 2012 získala dokonce nominace čtyři. Nakonec se ji podařilo získat cenu za Objev roku.

Na další desku si fanoušci museli počkat další dva roky. V té době vydala skupina album Následuj kojota. To bylo nominováno na album roku v cenách Apollo a další tři nominace získalo na Andělech 2014.

Březen roku 2017 patřil novému albu Jiskřící, které se točilo až v Madridu a producentsky na něm spolupracoval Jonatán Pastirčák a Ondřej Ježek.

Pro festival Colours of Ostrava 2015 skupina připravila vystoupení s členy Janáčkovy filharmonie Ostrava. Orchestraci písniček napsal Stano Palúch.

 

Diskografie

Voní (2009)
Hrdina počítačový hry jde do světa (2011)
Soundtrack ke konci světa (2012)
Kolik váží vaše touha (2012)
Následuj kojota (2014)
Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova (2015 – živě, akusticky)
Jiskřící (2017)

Další články interpreta

zavřít