Jaksi Taksi

Vydáno 30.08.2012 | autor: Dominik Pavliš

 

 

Skupina byla ve své době významnou pop-punkovou kapelou, která motivovala spousty dalších hudebníků, aby také zkusili založit svou skupinu. Vznikli v Praze v roce 1992 a mezi zakládajícími členy najdeme bubeníka Aleše a tehdejšího kytaristu Radka. Později se kapela ustaluje v podobě: Radek – zpěv, Šimon – kytara, Tony – baskytara, zpěv a Michal – bicí, za nějž občas zaskakuje bubeník Kuba.

Ze začátku se v kapele vystřídalo mnoho lidí, někteří hráli na klávesy nebo saxofon. Na první album Trocha rachotu z březského kutlochu (TRZBK) se kapela zadlužila a proto se následující deska Uvěř a zaplať musela vydávat pouze na kazetách.

Jako spousta dalších kapel, i Jaksi Taksi prošli změnou a z punk rocku se přeorientovali na pop-punk, čímž si získali oblibu zejména u mladšího publika. Největší hit skupiny je pravděpodobně skladba Škola z alba Zachovejte paniku!

V anketě Český slavík Mattoni 2007 se kapela umístila na 45. místě. Zajímavostí je, že si také adoptovala na dálku thajského chlapce.

Jaksi Taksi za svou dobu působení vydali nad 10 dlouhohrajících alb.

 

Diskografie

TRZBK (1994)
Málo krve (1995)
Hysterčák (1997)
Uvěř a zaplať (1999)
Na běžícím pásu (2000)
On-Line (2001)
Live 2002 (2003)
Všechno dobrý (2004)
Zachovejte paniku! (2005)
Optimista (2008)
Signál (2011)

Další články interpreta

RECENZE: Harlej stále baví sebe i své posluchače

Recenze

vydáno 20.03.2017

Stálice tuzemské rockové scény Harlej na nové písně nikdy nenechala dlouho čekat. Necelé tři roky po albu Na prodej přichází...

TOP 8 videoklipů týdne (125.): Kapitán Demo opět bizarní, Plexis nabádají k toleranci

Video

vydáno 14.02.2017

Další týden je za námi a před námi jsou nové klipové tipy. Tentokrát zabrousíme spíše mezi české interprety. Novinky si připravili...

1st Choice interview: Pohromadě nás drží doktoři a skupinový sprchování po zkouškách

Rozhovory

vydáno 13.10.2016

1st Choice je kapela, která si na české hudební scéně odkroutila již 14 let. Za tu dobu prošlo bandem mnoho členů, poslední tři roky...

LIVE: Open air na Karláku vzpomínal na Karla IV. Hráli Blue Effect, Imodium i Jaksi Taksi

Recenze

vydáno 08.05.2016

První květnovou sobotu proběhla na Karlově náměstí akce pořádaná Prahou 2  a 1. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy k uctění...

Kam na Majáles: Studentské oslavy propuknou v květnu naplno (II.)

Style

vydáno 29.04.2016

První letošní Majálesy už proběhly, ale sezóna studentských oslav, které mnohdy přerostly v obrovské akce, je stále teprve v...

TOP 8 videoklipů týdne (41.)

Video

vydáno 30.06.2015

Také uplynulý týden byl na videoklipy bohatý. Xindl X nazpíval mezinárodní duet, Lenka Dusilová se nechala inspirovat Star Wars,...

RECENZE: Totální nasazení kráčí dál ve vlastních stopách

Recenze

vydáno 12.03.2015

S takřka pravidelnou roční kadencí množí Totální nasazení svou diskografii a pramálo dbají pořekadla, že méně je někdy...

RECENZE: Zakázaný ovoce vyměnilo alkohol za lásku

Recenze

vydáno 02.01.2015

Občas i sebevětší punker dojde k rozhodnutí, že jeho dosavadní styl života je moc náročný. Proto se rozhodne vylít chlast do...

zavřít