Lenny

Vydáno 08.01.2014 | autor: Dominik Pavliš

Lenny Lenny

Pod uměleckým jménem Lenny se skrývá mladá a velmi talentovaná zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka, textařka a klavíristka v jedné osobě – Lenka Filipová.

Lenka pochází z umělecké rodiny. Je jediná dcera folkové zpěvačky a šansoniérky Lenky Filipové a tak není divu, že má již od mala vřelý vztah k hudbě – ve čtyřech letech začala hrát na klavír a o dva roky později docházela do svých deseti let na uměleckou školu, kde studovala hru na klavír. Mezi její další aktivity v mládí také patřilo vystupování v dramatickém kroužku a zpívání ve sborech. Později přešla na sólový zpěv, v jedenácti letech složila svou první píseň a v šestnácti letech začala hrát se svou první kapelou. Mezi první úspěchy patří vystupování na koncertech své matky, kde jí hostovala a doprovázela na klavír na turné po Evropě, Austrálii, Americe a Kanadě. Zajímavostí také je, že její skladba You’re My Everything se v americké mezinárodní písničkářské soutěži International songwriting competition umístila v semifinále.

V roce 2013 podepsala smlouvu s hudebním vydavatelstvím Universal Music a 24. června téhož roku vydala své první čtyřskladbové EP. O pár měsíců později, konkrétně 6. prosince vydala své druhé EP s názvem Fighter, které obsahuje celkem pět skladeb, z nichž dvě coververze. První z nich je skladba I’m Ready od Bryana Adamse a druhá Am I Wrong od Keb’a Mo’a.

Její první debutové album Hearts vyšlo v září roku 2016 a 37. týden v tomto roce se stalo nejprodávanějším albem v České republice. K této příležitosti vyšel i první singl jménem Hell.o. Album bylo oceněno čtyřmi Anděly. 

 

Diskografie:

All My Love (2013) - EP
Fighter (2013) - EP
Hearts (2016)

Další články interpreta

zavřít