Halestorm

Vydáno 17.08.2015 | autor: Marta Šindlauerová

Halestorm Halestorm

 

Halestorm je americká hard rocková skupina z města Red Lion v americkém státě Pensylvánie. Současnými členy je kytaristka a zpěvačka Lzzy Hale, její bratr Arejay Hale, který hraje na bicí, dále pak kytarista Joe Hottinger a baskytarista Josh Smith.

Lzzy a Arejay hráli a skládali své vlastní písničky už od roku 1997 (kdy jim bylo 10 a 13 let). Lzzy začala hrát na klavír v pěti letech a později vyměnila klávesy za struny a přešla ke kytaře. Arejay se zase vrhnul na bicí. Sourozenci pak spolu vydala EP nazvané Don't Mee With the Time Man (1999). V roce 2003 se k partě přidal kytarista Joe Hottinger. Na baskytaru pak v prvním období hrál otec tandemu Haleů, Roger Hale. Josh Smith dorazil na post nového baskytaristy až v roce 2004.

Kapele se podařilo podepsat smlouvu s Atlantic Records v roce 2005 a o rok později pak vydali své první oficiální EP One and Done. Až v roce 2009 pak konečně na pulty dorazilo jejich debutové eponymní album, jenž bylo velmi úspěšné a nabízelo efektivní hard rock se silnými refrény a znatelným vlivem popu. Právě na tomto cédéčku najdete skvělé hity jako It's Not You, I Get Off, Familiar Taste of Poison nebo Dirty Work. 

Druhá řadovka spatřila světlo světa roku 2012 a kapela ji nazvala The Strange Case Of... Díky této desce pak Halestorm získali prestižní cenu Grammy za nejlepší metalové/hard rockové vystoupení.  Třetí a zatím poslední položkou v albové diskografii skupiny je pak třetí studiovka Into the Wild Life (2015).

Halestorm také vydali tři EP, na kterých předělali své oblíbené písně do vlastní podoby. Ípíčka z této série nesou stejný název - Reanimate, a jsou očíslované podle toho, jak postupně vycházely. Nachází se na nich covery na písně různého žánru, od Lady Gaga (Bad Romance), Beatles (I Want You), Metallicy, Soundgarden či Daft Punk.

Diskografie:
Halestorm (2009)
The Strange Case Of... (2012)
Into the Wild Life (2015)

Další články interpreta

zavřít