Thom Artway

Vydáno 17.08.2015 | autor: Dominik Pavliš

V televizních reklamách můžeme slyšet skladbu I Have No Inspiration. Stojí za ní právě Tomáš Macek, který vystupuje po pseudonymem Thom Artway. Jedná se o mladého českého zpěváka, skladatele a kytaristu, který má výborně našlápnuto a tudíž je nadějí české popové scény. Krom popu ve své tvorbě kloubí také folk a rock.

V roce 2012 nahrál skladbu Toward The Sun, kterou jsme mohli slyšet v soundtracku k českému filmu Křídla Vánoc z roku 2013. Tentýž rok v prosinci uveřejnil své debutové EP s názvem Still Standing in the Unknown, které obsahuje čtyři skladby – Still Standing In The Unknown, My Heart Won’t Bleed, Every 14 Day Letter a Sun Is Colder.

Na konci září roku 2016 vydal své debutové album Hedgehog pod vydavatelstvím Warner Music, které mu produkoval producent a zároveň výborný kytarista Lukáš Chromek. Na Bandzone.cz, kde se stal mimo jiné tipem týdne 14. července 2014, můžeme z této desky najít píseň Conformity, ve které si přizval Thom ke spolupráci písničkářku Maellu.

Thoma Artwaye můžeme slyšet jak sólo, tak s doprovodnou kapelou ve složení Ondřej Jurásek – baskytara, Martin Hrabal – bicí a perkuse a František Valena – klávesy.

V květnu roku 2015 vydal zatím svůj nejúspěšnější singl I Have No Inspiration - „Když jsem tuhle píseň začal psát, zněla smutně a byla o něčem úplně jiném. Došel jsem do fáze, kdy už jsem opravdu nevěděl, jak dál pokračovat,“ říká mladý hudebník, který pochází z vísky Vlachovice na Valašsku. „Napadl mě refrén I Have No Inspiration a od toho jsem se pak odrazil. Při tvorbě jsem si uvědomil, že věci by se měly brát s humorem a tak z toho vznikla píseň jiná, veselá,“ dodává.

Thom vystudoval technické lyceum a po dokončení maturity se přestěhoval do Prahy. Právě zde se rozhodl, že se bude věnovat muzice. Než se do ní naplno pustil, pracoval ještě nějaký čas v Irsku na farmě, kde zlepšoval svou angličtinu. Svůj um často cvičí i na ulicích, které spojuje se svou velkou vášní – cestováním. V roce 2014 buskoval po Austrálii a Novém Zélandu.

 

Diskografie:

Still Standing in the Unknown (2013)
Hedgehog (2016)

Další články interpreta

zavřít