Chaozz

Vydáno 26.09.1997 | autor: Dominik Pavliš

Chaozz Chaozz

V případě Chaozzu se jedná o první a komerčně nejúspěšnější tuzemskou skupinu 90. let. Její vznik se datuje na rok 1995 a o rok později jim vyšla debutová deska s názvem …a nastal chaos.  Od roku 2002 si dávají pauzu na dobu neurčitou.

V roce 1993 se v Praze zformovala skupina nazvaná UNIT, ve které působili Basse, Rusty, Dědek a DJ Skuply. První koncert měli v roce 1994 Alterně Komotovce. V přibližně tu samou dobu natočil Deph své první sólové demo. Své síly spojil s Fugazem a spustili nový projekt pod názvem FLAVAMATIC.

V červnu 1994 se skupina UNIT rozpadla na dvě části – Deph a někdejší CHAOZZ (Bass a Rusty, kteří k sobě vzali Smoga jako DJ). V této sestavě CHAOZZ koncertovali poprvé kolem září 1994 společně s FLAVAMATIC. Tato dvě uskupení často vystupovali na spojených akcích, proto se dohodli že se spojí v jeden celek – CHAOZZ. V tomto uskupení působil tedy Bass, Deph, Fugaz, Rusty a DJ Smog.

Deph si údajně chodil kupovat nosiče s hip-hopem do jednoho hudebního obchodu v centru Prahy. Majitelem tohoto obchodu byl jistý Ivo Pospíšil. Ten hledal nějakou hip-hopovou skupinu a tak Deph využil situace a seznámil pana Pospíšila s Chaozzem. A protože pan Pospíšil hledal skupiny pro vydavatelství Polygram, tak se Chaozzu otevřely dvere do světa. V roce 1996 vydali svoje první album …a nastal chaos. Velkého úspěchu dosáhla skupina například singly Policie či Planeta opic.

Před vydáním druhého alba si ještě trochu zaexperimentovali se slovenskou skupinou No Gravity na singlu Sorry. V singlu Chaozz věci se věnují parodování reklam. Na úspěchu Chaozzu má svůj podíl i televize Nova a její hitparáda Eso, která klipy Chaozzu nasadila.

 

Diskografie

...a nastal chaos (1996)
Zprdeleklika (1997)
P.E.S. (1999)
Sakum Prdum (2001)
Inventura (2002)

 

Další články interpreta

TOP 5 českých comebacků v roce 2017: Nečekaný návrat Chaozz, Post-It, ale i očekávaná Gaia Mesiah a další

Style

vydáno 09.01.2018

Loňský rok byl krom přívalu nové muziky výjimečný i v tom, že se vrátily české klubové stálice, které zažily největší boom a...

Ba2s (Chaozz) interview: Nešlo hrát něco, za čím si už vyloženě nestojíme

Rozhovory

vydáno 14.11.2017

Koncertní comeback hiphopové skupiny Chaozz byl rozhodně důvod k tomu, abychom si popovídali s jedním z hlavních rapperů této...

TOP 10 nejstarších videoklipů, které formovaly českou rapovou scénu

Style

vydáno 12.05.2017

Koncem 80. let začínaly české kapely používat ve své tvorbě rap. A i když se většinou jednalo o zástupce tehdy malé hip-hopové...

Smrtislav interview: V pětadvaceti jsem se bál, že skončím v Klubu 27

Rozhovory

vydáno 20.09.2016

Magazín iREPORT letos slaví pětadvacáté výročí, v rámci oslav vystoupí 27. září v pražském Royalu i  Smrtislav . Při této...

Kato (Prago Union) interview: Kromě hip hopu poslouchám ještě maminku

Rozhovory

vydáno 09.08.2016

Nové album Prago Union s "optimistickým" názvem Smrt žije vede už tři týdny českou prodejní hitparádu. O jeho vzniku jsme si povídali...

Nemůžete jim přijít na jméno? České pseudonymy aneb Jak se kdo vlastně jmenuje

Style

vydáno 21.06.2016

Některým muzikantům by jejich rodná jména a příjmení moc slávy nepřinesla, protože zní úplně nehvězdně. A nebo se jim jednoduše...

Rock DJ (4.): Hiffi & Jacob - Skyline

Rozhovory

vydáno 31.05.2015

Tuhle dvojku znáte z pražské kapely Skyline: Jacob je MC, Hiffi se věnuje programmingu a klávesám. Zároveň už léta fungují jako...

Rock DJ (3.): Ian - Them Darned Teenagers (Saved by the Fortune)

Rozhovory

vydáno 24.05.2015

Mohlo by se zdát, že djing je výsadou muzikantů, kteří působí v hiphopových nebo elektronických kapelách. Že na žánru...

zavřít