Chaozz

Vydáno 26.09.1997 | autor: Dominik Pavliš

Chaozz Chaozz

V případě Chaozzu se jedná o první a komerčně nejúspěšnější tuzemskou skupinu 90. let. Její vznik se datuje na rok 1995 a o rok později jim vyšla debutová deska s názvem …a nastal chaos.  Od roku 2002 si dávají pauzu na dobu neurčitou.

V roce 1993 se v Praze zformovala skupina nazvaná UNIT, ve které působili Basse, Rusty, Dědek a DJ Skuply. První koncert měli v roce 1994 Alterně Komotovce. V přibližně tu samou dobu natočil Deph své první sólové demo. Své síly spojil s Fugazem a spustili nový projekt pod názvem FLAVAMATIC.

V červnu 1994 se skupina UNIT rozpadla na dvě části – Deph a někdejší CHAOZZ (Bass a Rusty, kteří k sobě vzali Smoga jako DJ). V této sestavě CHAOZZ koncertovali poprvé kolem září 1994 společně s FLAVAMATIC. Tato dvě uskupení často vystupovali na spojených akcích, proto se dohodli že se spojí v jeden celek – CHAOZZ. V tomto uskupení působil tedy Bass, Deph, Fugaz, Rusty a DJ Smog.

Deph si údajně chodil kupovat nosiče s hip-hopem do jednoho hudebního obchodu v centru Prahy. Majitelem tohoto obchodu byl jistý Ivo Pospíšil. Ten hledal nějakou hip-hopovou skupinu a tak Deph využil situace a seznámil pana Pospíšila s Chaozzem. A protože pan Pospíšil hledal skupiny pro vydavatelství Polygram, tak se Chaozzu otevřely dvere do světa. V roce 1996 vydali svoje první album …a nastal chaos. Velkého úspěchu dosáhla skupina například singly Policie či Planeta opic.

Před vydáním druhého alba si ještě trochu zaexperimentovali se slovenskou skupinou No Gravity na singlu Sorry. V singlu Chaozz věci se věnují parodování reklam. Na úspěchu Chaozzu má svůj podíl i televize Nova a její hitparáda Eso, která klipy Chaozzu nasadila.

 

Diskografie

...a nastal chaos (1996)
Zprdeleklika (1997)
P.E.S. (1999)
Sakum Prdum (2001)
Inventura (2002)

 

Další články interpreta

Prago Union

Interpreti

vydáno 07.01.2012

zavřít