Demi Lovato

Vydáno 24.06.1996 | autor: Marta Šindlauerová

Demi Lovato Demi Lovato

Demi Lovato (celým jménem Demetria Devonne Lovato) je americká zpěvačka, skladatelka a herečka. Narodila se 20. sprna 1992 ve městě Albuquerque v Novém Mexiku.

Lovato vyrůstala v texaském Dallasu. Už v sedmi letech dostala roli v seriálu Barney & Friends, v té době také hrála na kytaru a klavír, také docházela na kurzy herectví a tance. Velká chvíle pro ni nastala v roce 2008, kdy získala hlavní roli Mitchie Torres ve filmu Camp  Rock, čímž se dostala do šiřšího povědomí. Film nezískal nijak zvlášť pozitivní ohlasy, zato debutové album Lovato s názvem Don't Forget (2008) už ano. O rok později získala Lovato roli v seriálu Sonny ve velkém světě, v témže roce si zahrála i ve filmu Program na ochranu princezen, který je třetím nejlépe hodnoceným filmem od Disney Channel.

V létě 2009 vyšlo její druhé album  Here We Go Again, které bylo už něco poprockovější a dospělejší, nejznámější písní z tohoto alba je hitovka se stejným názvem, jako album. Zahrála si také ve druhém díle Camp Rocku, kde samozřejmě nazpívala několik písní, který se celkem ujaly. V roce 2010 se u Demi začaly vážně projevovat problémy z dřívějších let (byla šikanována a následně kvůli tomu trpěla bulimií a sebepoškozováním, což občas řešila návykovými látkami) a nějakou dobu pobývala v léčebně, kde ji diagnostikovali bipolární poruchu osobnosti. 

Třetí studiové album Unbroken vyšlo v roce 2011 a objevilo se na něm spíše více r'n'b než pro Lovato klasického pop rocku. Počin získal velmi kladné recenze, i díky tomu, že byla z desky dle kritiků konečně cítit větší osobitost. To bylo slyšet už na prvním singlu Skyscraper, který byl plný poselství. Dobře si vedlo i dalšímu singlu Give Your Heart The Break. S další studiovkou Demi (2013) přišla zpěvačka zase s novým stylem, inklinujícím spíše k synthpopu a teen popu. Obrovský úspěch, možná největší ve své kariéře, zažila se skvělým singlem Cool for the Summer v roce 2015.

Kromě hudby a herectví se zpěvačkě věnuje dobročinnosti, podporuje homosexuály a ochranu životního prostředí,  snaží se pomáhat lidem v nelehkých životních situacích a šikanovaným dětem.

Diskografie:
Don't Forget (2008)
Here We Go Again (2009)
Unbroken (2011)
Demi (2013)
Confident (2015)
Tell Me You Love Me (2017)

Další články interpreta

zavřít