Iva Pazderková

Vydáno 21.11.1996 | autor: Dominik Pavliš

Iva Pazderková Iva Pazderková

Zpěvačka, moderátorka a v neposlední řadě stand-up komička Iva Pazderková se narodila 16. března 1980 v Uherském Hradišti. Vystudovala osmileté gymnázium v Brně a v roce 2003 absolvovala Janáčkovu akademii múzických umění.

Známou osobností se stala především díky účinkování ve stand-up pořadu Na Stojáka, který vysílala televizní stanice HBO roku 2004 a do obecného povědomí se dostala díky televizní reklamě.

Diváky si získala především jako bavička díky předstírání hlouposti, vtipnými poznámkami, artikulací i svým neformálním vystupováním. Když v jednom výstupu řekla, že si založila svou vlastní stranu SBKB – Stranu bonďatých, krásných a bohatých, fanouškům to nedalo a jinak tuto fiktivní stranu doopravdy zkoušejí založit.

Až do léta roku 2010 vysílala každé pracovní ráno spolu s Dušanem Krejdlem na řádiu Kiss. S Ester Kočičkovou moderovala v roce 2008 nominační večer Českého lva. V současné době má angažmá v Divadle Na Fidlovačce. Jako zpěvačka vystoupila například 4. července v pražských Letňanech jako host skupiny Pražský Výběr, který byl předkapelou velkolepého koncertu The Rolling Stones.

Filmové role ztvárnila například ve filmech Restart, Pouta, Tady hlídám já a v roce 2016 účinkovala v hudebně-zábavné show Tvoje tvář má známý hlas. V roce 2013 nahrála desku Ukulala a o tři roky později pak album s názvem Horská lesní ekologická tvá živá dospělá krabičková smutná šťastná.

 

Diskografie:

Ukulala (2013)
Horská lesní ekologická tvá živá dospělá krabičková smutná šťastná (2016)

Další články interpreta

zavřít