Machine Gun Kelly

Vydáno 27.01.1997 | autor: Marta Šindlauerová

Machine Gun Kelly Machine Gun Kelly

Machine Gun Kelly (vlastním jménem Richard Colson Baker) je americký rapper a herec. Narodil se 22. dubna 1990 v americkém Clevelandu v Ohiu. 

Baker se narodil do rodiny misionářů, a proto se velmi často stěhoval všude možně po světě. Nakonec se Bakerovi usadili ve Spojených státech, matka však od rodiny odešla a tak Richard a jeho otec začali žít u otcovy sestry. Klučina byl svědkem otcových depresí a nezaměstnanosti a kvůli tomu byl ostatními dětmi šikanován. V šesti letech začal poslouchat rap, mezi jeho první oblíbence patřili například Lucardis, Eminem nebo DMX. V jednu chvíli pak Bakerův otec odjel do Kuvajtu, kde pracoval pro armádu, a budoucí hudebník začal bez otcovského dozoru experimentovat s drogami a také nahrál své první demo Stamp of Approval. Richard to myslel s hudbou naprosto vážně už od začátku a proto dokonce přemluvil místního prodavače triček, aby se stal jeho manažerem. Jeho tvrdohlavost a cílevědomost přinesla své ovoce - vydal mixtape Stamp of Approval (2006) a začal si budovat renomé na clevelandské scéně, kde v tu dobu žil. V roce 2009 se mu pak povedl husarský kousek, kdy jako první rapper získal ocenění v Apollo Theater. Skvělým způsobem na sebe také upozornil v pořadu MTV2 Sucker Free Style, kde freestylově rapoval. V roce 2010 pak vydal svůj druhý mixtape 100 Words and Running. Ačkoli se mu v kariéře nevedlo vůbec špatně, přesto pracoval v mexické restauraci a musel si i najít a platit své vlastní bydlení, protože ho otec po návratu ze zahraničí vyhodil z domu. 

V květnu 2010 prorazil s mezinárodním singlem Alice in Wonderland, který získal mnohá ocenění, v témže roce stihl vydat ještě další mixtape Lace Up, který obsahoval píseň Cleveland. Během vystoupení v Texasu si ho pak všiml Sean Combs z labelu Bad Boy Records a navrhl mu nahrávací smlouvu. Richard nabídku přijal a mohl tak ihned vyjít singl Wild Boy a následně také EP Half Naked & Famous, které bylo prvním výrazným komerčním i žebříčkovým úspěchem Machine Gun Kelly. Znovuvydání singlu Wild Boy a také Invincible pak bylo předzvěstí debutového alba Lace Up, které vyšlo na podzim roku 2012 a vzniklo za pomoci celé škály hostů. O rok později vydal aktivní hudebník další mixtape Black Flag.

Vzápětí začal muzikant pracovat na druhé řadovce. Aby fanoušci nečekali příliš dlouho, v roce 2015 vydal songy Till I Die a A Little More a brzy ohlásil také název řadovky - General Admission, která nakonec na podzim 2015 vyšla.

S Machine Gun Kelly jsme v roce 2017 udělali před jeho pražským koncertem tento skvělý rozhovor. 

Diskografie:
Lace Up (2012)
General Admission (2015)
Bloom (2017)

Další články interpreta

COSMIC CITY JIŽ TUTO SOBOTU

News

vydáno 30.12.2006

SAY: REAL HIP HOP...

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

Hip Hop Jam, volume I

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

Hiphopový jam..

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

Hip Hop Kemp: 3. skit

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

Hip Hop Jam - čtvrtek

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

Hip Hop Kemp 2010

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

zavřít