Of Monsters And Men

Vydáno 01.06.1996 | autor: Marta Šindlauerová

Of Monsters And Men Of Monsters And Men

Of Monsters and Men je pětičlenná kapela z Rejkjavíku (Island) založená v roce 2010. Jejími členy jsou Nanna Bryndís Hilmarsdóttir (zpěv, akustická kytara, klavír), Ragnar Þórhallsson (zpěv, akustická kytara, zvonkohra), Brynjar Leifsson (zpěv, kytary, tamburína), Kristján Páll Kristjánsson (baskytara, back vokály) a Arnar Rósenkranz Hilmarsson (bicí, perkuse, akordeon, klávesy, klavír, kytara, back vokály). Magazín Rolling Stones je nazval "novými Arcade Fire".

Kariéra kapely (původně vystupující pod názvem Songbirds) se začala rozjíždět po vítězství v roce 2010 v soutěží islandských hudebních skupin Músíktilraunir, což je považováno za vítězství vcelku prestižní. Rok poté vyšlo EP Into the Woods a v témže roce stihla formace vydat i debutové album My Head Is an Animal,  které se umístilo na prvním místě žebříčku v Austrálii, Irsku a pochopitelně rodném Islandu. Mimo jiné se také umístilo na vynikajícím šestém místě v americké albové hitparádě Billboard, což byl nevídaný úspěch, obzvláště pro kapelu z takové "exotické" země. Singl z tohoto počinu, Little Talks, zbořil rádia po celém světě, poprvé zazněl song na philadelphijském Radio 104.5 a odtud se rozšířil do celého světa. Tato popularita jim vynesla lukrativní kontrakt s Universal, kteří vydali jejich debut celosvětově. Skupina také absolvovala turné, během kterého se podívala do více než 150 zemí; zahrála si i na největších světových festivalech a projevila se tak jako výborná koncertní kapela. Živě vystoupili také v několika amerických talk show a už tehdy se tak zařadili mezi největší hudební úspěchy své rodné země, respektive svého rodného ostrova. I ostatní songy z desky se ujaly, objevily se v četných filmech, televizních pořadech a reklamách.

Na dalším albu začala formace pracovat v létě 2013, vyšlo nicméně až o dva roky později, neslo název Beneath the Skin. Úvodní track Thousand Eyes byl opět aktivně využit v reklamách, například od Netflixu. Celá kapela se také objevila s dalšími dvě songy z desky v populárním seriálu Game of Thrones.

V roce 2016 vystoupili Of Monsters and Men velmi úspěšně na ostravském festivalu Colours of Ostrava, kapelu jsme pochválili v této recenzi. Také jsme s nimi udělali tento skvělý rozhovor.

Diskografie:
My Head Is an Animal (2012)
Beneath the Skin (2015)

Další články interpreta

zavřít