Paulie Garand

Vydáno 17.03.1996 | autor: Dominik Pavliš

Paulie Garand Paulie Garand

Vlastním jménem Pavel Harant se narodil 17. října 1987 v Liberci. Jedná se o českého rappera a producenta, který kotví v labelu Ty Nikdy. Právě pod tímto labelem vydal v roce 2010 album Harant, o dva roky později V hlavní roli a o další dva roky později Molo. V listopadu roku 2015 vydal úspěšnou desku Boomerang a v březnu roku 2017 album Nirvana.

Společně s rapperem Lipem tvořili projekt BPM – celým názvem Básníci před mikrofonem. S tímto projektem společně vydali dvě desky – Slova a Horizonty a mimo jiné získali cenu Akademie populární hudby v kategorii Hip Hop a RnB.

Paulie Garand natočil v roce 2012 videoklip k písni Pavučina lží, kterým chtěl uctít památku o rok dříve zesnulého architekta Karla Hubáčka. V písni a klipu odkazoval například na tzv. "žlutej úl", tedy před několika lety zbouraný Hubáčkův Obchodní dům Ještěd.

Krom hudebních projektů má Paulie Garand svou Garand Brand, kterou v roce 2013 založil. Jedná se o oblečení a doplňky s vlastním designem.

Na jaře 2017 vydal sólovou desku Nirvana, z níž ještě předtím vypustil čtyři singly - Play (prod. Fiedlerski), Neony feat. Miris (prod. Kenny Rough), Nirvana (prod. Kenny Rough) a Bali (prod. Maiky Beatz). Klip k singlu Neony natáčený v lokalitách v severních Čechách (Jablonec, Javorník a další), je inspirovaný filmem Drive, jednu z hlavních rolí v něm hraje vůz Chevrolet Corvette C3 z roku 1980, který patří přímo Garandovi. Videoklip k singlu Play se natáčel na bývalém vojenském letišti Hradčany u Mimoně a v obci Hamr na jezeře.

 

Diskografie

Mozoly (2006)
Harant (2010)
V hlavní roli (2012)
Molo (2014)
Boomerang (2015)
Nirvana (2017)

Další články interpreta

Hudební září: Kryštof vystoupí na Strahově, dorazí k nám i Diana Krall, Nazareth nebo Mike + The Mechanics

Style

vydáno 31.08.2017

Prázdniny utekly jako voda a s nimi se chýlí ke konci i festivalová sezóna. Než se naplno přihlásí o slovo podzimní klubová scéna,...

TOP 8 videoklipů týdne (144.): Paulie Garand oslavuje rok 1987, Kendrick Lamar vzpomíná a Lenny čelí svým démonům

Video

vydáno 04.07.2017

Ani na začátku prázdnin nemůže chybět přehled nejzajímavějších klipů posledních dní. Hiphopové fanoušky potěší novými klipy...

VIDEO: Paulie Garand a Lenny se spojili v povedeném retro klipu Re-Generace

Video

vydáno 06.06.2017

Paulie Garand i na novém albu Nirvana spolupracoval s Lenny , se kterou po předloňském singlu Hladina natočil další duet. Jejich...

TOP 8 videoklipů týdne (138.): Katy Perry soutěží o nejúchylnější klip roku, Linkin Park mísí pop s rapem

Video

vydáno 16.05.2017

Tento týden Miley Cyrus ve své novince ukázala, že excesy patří do její minulosti. Zato její kolegyně, Katy Perry , v novém klipu...

zavřít