The Pretty Reckless

Vydáno 03.10.1996 | autor: Marta Šindlauerová

The Pretty Reckless The Pretty Reckless

The Pretty Reckless je rocková kapela z New Yorku, jejíž hlavní tváří je excentrická herečka, zpěvačka, kytaristka a modelka Taylor Momsen (narozena 26. července 1993). Dalšími členy uskupení jsou Ben Phillips (sólová kytara, back vokály), Mark Damon (baskytara) a Jamie Perkins (bicí). Hlavními skladateli jsou zpravidla Momsen a Phillips.

Momsen se už od malička chtěla vážně věnovat hudbou, ale ze začátku se jí nabízeli pouze popoví producenti, než narazila na rockového producenta Kato Khandwala, který je známý svou vynikající prací nad deskami Paramore, My Chemical Romance nebo Blondie. Právě Khandwala seznámil Taylor se svým kamarádem Benem Phillipsem a ti dva si začali hned výborně rozumět. Najali si několik hudebníků a prozatímně vystupovali jako "The Reckless", kvůli právním sporům si nakonec museli do názvu přidat slovíčko "pretty", a vzniklo z nich tedy těleso, jehož název by se dal přeložit jako "pěkně nepokojní".

Skupina se dala dohromady v roce 2009 a už o rok později vydala své debutové album s názvem Light Me Up, které na sebe upoutalo pozornost především díky několika skvělým hitům, jako například Make Me Wanna Die, Miss Nothing či nesinglovým kouskům Light Me Up nebo Goin' Down. Navzdory nesporným kvalitám debutu se ale kapele podařilo dosáhnout prodejních i žebříčkových úspěchů až s druhým albem Going To Hell, které bylo o dosti méně mainstreamovější a mezi největší hity z něj patří například titulní píseň, Heaven Knows, Kill Me nebo Follow Me Down. Nejaktuálnějším počinem Momsen a spol. je pak deska Who You Selling For, která je zvukově již mnohem umírněnější.

Taylor se kromě zpívání věnuje i herectví a proslavila se především svou rolí Jenny Humphrey v seriálu Gossip Girl (česky Super drbna). V rodině má ruské předky a její matka se rovněž věnovala herectví. Kromě toho se již od útlého dětství (konkrétně od svých dvou let) věnuje modelingu. Sama se ale přiznala, že je jí právě hudba ze všech aktivit nejblíže: "Herectví je hračka. Dělám to dost dlouho a mám to moc ráda. Ale hrajete něco, co nejste, hrajete jen nějakou roli. Hudba je mnohem osobnější, intimnější, protože si písně píšete sami a jste jejich součástí a účastníte se celého tvůrčího procesu."

Jako zdroje své největší inspirace považuje Taylor interprety jako BeatlesThe Who, Nirvana nebo Oasis a velkým vzorem je pro ni i zpěvačka Joan Jett či Shirley Manson z kapely Garbage.

The Pretty Reckless byli předskokané takových jmen, jako třeba Evanescence nebo The Veronicas.

Diskografie:
Light Me Up (2010)
Hit Me Like A Man (EP) (2010)
Going To Hell (2014)
Who You Selling For (2016)

Další články interpreta

Žebřík 1996

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

Žebřík 1997

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

ZAKYSLÍK KOCÁB

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

MTV VALKANA BEACH 2002

Fotoreporty

vydáno 00.00.0000

zavřít