Festival Eurotrialog láká na Visací zámek, Čokovoko i kultovní Půlnoc

Vydáno 14.04.2011 | autor: redakce

Mikulovský Eurotrialog nabídne koncem srpna opět pestrou nabídku nejen českých alternativních kapel – kromě stálic jako Visací zámek nebo Tleskač zahrají i hosté z Islandu a Slovenska.

Festival Eurotrialog láká na Visací zámek, Čokovoko i kultovní Půlnoc Festival Eurotrialog láká na Visací zámek, Čokovoko i kultovní Půlnoc

cokokovoLetos ozdobí program např. islandská skupina Árstíðir. Ze Slovenska přijede Hrdza a Hvozd. Dramaturgie festivalu po celý rok mapuje především českou nezávislou scénu a do Mikulova zve ty nejlepší, které objeví, aby se zde představili na jednom pódiu po boku zavedených umělců.

Vedle stálic české scény (Visací zámek, Tleskač, Neočekávaný dýchánek, Ahmed má hlad) zahrají i vycházející hvězdy české scény Čokovoko nebo skupina Dva. Program doplňují nová jména, například Žamboši, Projekt Lajka, Sousedi, Open Day, Nuck Chorris Gang.

Eurotrialog každoročně uvádí speciality, které bývají k vidění a slyšení velice zřídka. Příkladem je skupina Dubbuj či jejich souputníci Vltava. V Mikulově vystoupí také Půlnoc, skupina, kterou založil Mejla Hlavsa. Ta obnovila na jeden rok svoji činnost a půjde o jednu z mála příležitostí skupinu vidět ji na Moravě. Nebude chybět ani překvapivě obnovená skupina Kopir Rozsywal Bestar, kde hraje polovina Psích vojáků.

Lahůdkou budou jistě i doprovodné koncerty nad střechami mikulovského náměstí (terasa Ditrichštejnské hrobky), kde se představí Pavel Fajt či Vladimír Václavek. V čajovém stanu u amfiteátru je naplánována projekce sibiřských filmů Martina Ryšavého. Ten představí také svoji skupinu Bouchací šrouby.

Letošní Eurotrialog proběhne 19.-20. srpna v Mikulově.



zdroj: TZ, mp

zavřít