My Chemical Romance a Cancer Bats zahrají na Rock for People

Vydáno 20.04.2011 | autor: PR

Další z velkých jmen, které v červenci vystoupí na Rock for People, jsou američtí My Chemical Romance. Jejich koncert proběhne v závěru festivalu.

My Chemical Romance a Cancer Bats zahrají na Rock for People My Chemical Romance a Cancer Bats zahrají na Rock for People

mychemicalromanceTato formace z amerického New Jersey si přijede zopakovat svůj tuzemský debut z roku 2007 na červencový Rock for People do Hradce Králové. Ale rozhodně nepůjde o repliku: vloni totiž vydali již čtvrté album Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys. A právě o něj bude opřeno vystoupení  připadající na pondělí 4. července.

 

Po Bullet For My Valentine, Paramore nebo australských Pendulum jde o další jméno, které v posledních letech rozšiřuje pomyslný výklad rocku," říká Michal Thomes za organizátory.

My Chemical Romance se jako jediným podařilo získat dvě ceny na letošních NME Awards (nejlepší neanglická kapela, kde porazili nominované Arcade Fire a Kings Of Leon, a nejlepší video, kde porazili Arcade Fire a Gorillaz).

Dalším potvrzeným jménem jsou Cancer Bats – HC/punkoví harcovníci, kteří pocházejí z obdobné, metalem vyživované kanadské líhně jako již anoncovaní Protest The Hero.

Letošní Rock for People, na kterém vystoupí na 140 kapel, 20 DJs a dvě desítky divadelních souborů a dalších „živých" projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července.

Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Kryštof (s derniérou aktuálního Kinoturné), Tři sestry, Vypsaná fiXa nebo Chinaski.

 


zdroj: TZ, mp

zavřít