Anti-Flag rozšíří line-up festivalu Mighty Sounds

Vydáno 09.05.2011 | autor: redakce

Anti-Flag, známí pro svou kritiku politiky USA a bojující za lidská práva, se letos na Mighty Sounds v Táboře konečně postaví na pódium a splní tak přání mnoha fanoušků. Do line-upu festivalu, který proběhne 15. -17. července 2011, se zařadí vedle svých krajanů Pennywise nebo Madball. Z Jamajky byly ohlášeny legendy žánru ska, The Skatalites.

Anti-Flag rozšíří line-up festivalu Mighty Sounds Anti-Flag rozšíří line-up festivalu Mighty Sounds

 
anti-flag Anti – Flag se zformovali v roce 1988 v Pittsburghu v Pensylvánii. Kapelu společně založili kytarista a zpěvák Justin Sane a bubeník Pat Thetic. V prvních letech se v kapele vystřídalo nemalé množství basistů a kytaristů a v tomto období odehrála pouze jeden koncert. 

Znovu se Anti – Flag dali dohromady až v roce 1993 a o tři roky později debutovali s albem Die For The Government na sanfranciském nezávislém labelu New Red Archives. V roce 1998, tedy dva roky po vydání prvotiny, Anti –Flag vydávají své v pořadí druhé album s názvem System Doesn’t Work For You. Album obsahovalo devět písniček z roku 1996, split album North America Sucks a deset zbrusu nových dosud nevydaných pecek. Anti –Flag se rozhodli vydat si album sami a pro tuto příležitost si založili vlastní label A-F Records. 

V roce 1999 Anti – Flag nahrávají třetí album A New Kind Of Army, které se hodně zaměřilo na nešvary západní společnosti, které také bohatě kritizuje. V roce 2000 Anti –Flag odjeli legendární Vans Warped Tour na kterém se setkali s Fat Mikem, zpěvákem a vlastníkem vydavatelství Fat Wreck Chords. Toto setkání vedlo k vydání dalších dvou alb (Underground Network a The Terror State). 

Následovala alba For Blood and Empire (2006) a The Bright Lights of America (2008), která završila v roce 2009 sedmá, zatím poslední deska s názvem The People or the Gun, se kterou se vrátli zpátky k nezávislému vydávání a tentokrát k losangelskému vydavatelství SideOneDummy Records, pod jehož hlavičkou vydávají například i The Casualties, The Gaslight Anthem, The Sounds nebo Big D And The Kids Table.

Festival Mighty Sounds doplňuje už tak dlouhou řadu zahraničních účinkujících, jejichž počet převyšuje počet kapel domácích. I to z téhle akce dělá záležitost v České republice unikátní.

Kompletní line-up je k nalezení na www.mightysounds.cz. Festival kromě hudby opět nabídne i celou řadu divadelních souborů, performerů či workshopů. Divadelní stan už ohlásil improvizační divadelní soubor Vosto5 se Stand´artním cabaretem a další divadelní uskupení.

Samozřejmostí je DJs stage, která rozšiřuje žánrový záběr festivalu. Návštěvníci také dostanou možnost zahrát si fotbal nebo nohejbal a opět je připravena i celá řada dalších specialit v podobě adrenalinových sportovních exhibic, světelných instalací rozmístněných v areálu, klidových a relaxačních zón či dětského koutku. Stejně jako loni se budou na festivalu také zapalovat svíčky pro neziskovou organizaci Světlo pro svět a přispívat se tak bude na operace očí v Africe.

 
zdroj: TZ 
zavřít