Tichá dohoda zřejmě opravdu chystá comeback

Vydáno 10.06.2011 | autor: PR

Tichá dohoda, indie-popová kytarovka populární v 90. letech, se ve druhé polovině letošního roku nejspíš skutečně vrátí na pódia.

Tichá dohoda zřejmě opravdu chystá comeback Tichá dohoda zřejmě opravdu chystá comeback

Nasvědčuje tomu zvýšený pohyb na jejich profilech na  YouTube a Facebooku, informace na oficiálním webu skupiny a faktickým důkazem je aktuální fotografie pořízená 1. června 2011 v ateliéru fotografa Karla Šustera, který skupinu obrazově mapuje již od roku 1994 (zleva: Michal „Sherry“ Šerák – baskytara, Dan Šustr – kytara, Blanka Šrůmová – zpěv a Wendy  Šváb – bicí).

Tichá dohoda prošla složitým obdobím nuceného útlumu poté, co jí gramofonové  firmy opakovaně odmítly v roce 1996 a 1999 vydávat nové nahrávky. Poslední regulérní vystoupení odehrála v roce 2003 na slovenském festivalu Hodokvas.

td_color_preview1

Podle aktuální fotografie bude skupina hrát ve své poslední sestavě: nadále si zachovává „tvrdé jádro“ které tvoří zakladatel skupiny skladatel a kytarista Dan Šustr (ten založil skupinu v roce 1986 s bubeníkem Jiřím Šimečkem – Letadlo/Toyen) a zpěvačka Blanka Šrůmová (přišla do skupiny v roce 1989). Na bicí hraje Wendy Šváb (člen skupiny od roku 1996) a na basu Michal „Sherry“ Šerák (člen skupiny od roku 1999).

Dan Šustr říká: „Chceme si v první řadě samozřejmě zase společně zahrát a na podzim oslavit 25. výročí vzniku skupiny. Více informací k tomuto koncertu zveřejníme později. Pracujeme na tom. V létě bychom rádi vystoupili na Trutnovském festivalu. Je to v jednání. Ale vypadá to, že to klapne. Chceme také uvést věci kolem kapely na pravou míru. Říkalo se, že jsme se rozpadli, že jsme bývalí členové nebo ex-členové. Nebyla to pravda! Nikdy jsme se nerozpadli, nikdo nikoho z poslední sestavy nevyhodil a ani z ní nikdo neodešel. Pravidelně jsme byli v telefonickém kontaktu a stýkali jsme se několikrát do roka – třeba na vánoce atd. To všeobecné tvrzení nás samozřejmě poškodilo. Ale už je to za námi. Je snad zjevné, že jsme v dobrých vztazích. Se Sherrym a Wendym máme od roku 2006 trio 2Wings a Blanka s námi i několikrát hostovala – jak na nahrávce, tak naživo. Naposledy na festivalu Blues Alive 2009, z něhož byl pořízen i záznam, který vyšel loni na CD. Blanka má ovšem i další hudební aktivity – zpívá například v Kašpárku v rohlíku nebo v projektu s Romanem Horkým a má i vlastní kapelu. To, že jsme se rozhodli vystoupit „v plné polní“ jako Tichá dohoda znamená, že budeme hrát jako Tichá dohoda opravdu věci od Tiché dohody. Na druhou stranu to ovšem neznamená, že tím ukončíme naše další hudební projekty.“



zdroj: TZ, dm

zavřít