George Michael se vrací na koncertní podia. V Praze vystoupí dvakrát

Vydáno 17.06.2011 | autor: PR

Letos v létě se George Michael vrátí na koncertní podia s novým programem nazvaným Symphonica: The Orchestral Tour. Půjde o jeho první evropské turné od roku 2008. A v jeho rámci hned dvakrát vystoupí v Praze. Poprvé 22. srpna ve Státní opeře Praha a podruhé 14. listopadu v O2 Aréně.

George Michael se vrací na koncertní podia. V Praze vystoupí dvakrát George Michael se vrací na koncertní podia. V Praze vystoupí dvakrát

gm-1_lr

Jedna z největších osobností britské hudební scény a jeden z nejoblíbenějších interpretů vůbec, George Michael, ještě nikdy neabsolvoval takovéto turné; nejenom že bude pečlivě vybírat ze svých vlastních písní, zahrnující všechny jeho největší hity téměř třicetileté kariéry, ale dojde i na některé z jeho oblíbených písní od jiných interpretů. Všechny skladby budou upraveny a přearanžovány pro orchestr, který bude George Michaela doprovázet na všech jeho koncertech.

Turné „Symphonica“ začne v srpnu v pražské Státní opeře. Od svého otevření v roce 1888 bylo toto místo považováno za jednu z nejkrásnějších scén v Evropě. Jejími portály prošli například Gustav Mahler, Richard Strauss, Nellie Melba nebo Enrico Caruso. Po Praze bude dalším dějištěm této události například londýnská Royal Opera House nebo Palais Garnier v Paříži. Několik míst bylo speciálně vybráno pro svou architektonickou krásu, kvalitu zvuku a kulturní historii.

Kariéru George Michael odstartoval coby člen mezinárodně úspěšného dua Wham!, kde spolupracoval s Andrewem Ridgleyem. Na svém kontě má multiplatinová sólová alba Faith, Listen Without Prejudice, Older, Ladies and Gentlemen, Songs of The Last Century a Patience z roku 2004.



George Michael
se stal králem britského popu už v roce 1982, kdy vzal hitparády útokem se svojí kapelou Wham!, a od té doby si vybudoval postavení jednoho z nejrespektovanějších britských zpěváků a skladatelů. Stejně jako se mu dařilo obsazovat první příčky hitparád s kapelou Wham!, již více jak dvacet let je sólovou hvězdou, která dosahuje obrovského mezinárodního úspěchu a prodejnost jeho desek se pohybuje kolem 85 milionů prodaných kopií. Michael je také nejhranějším umělcem v britských rádiích za posledních dvacet let. George Michael je nesmírně kvalitní zpěvák i skladatel a jeho umění, které překlenulo téměř tři dekády, si získalo přízeň celého světa populární hudby. Když se podíváme na historii vývoje populární hudby, jedna skutečnost nás ihned uhodí do očí: talent se vždycky nakonec prosadí. Když v hudebním průmyslu podvádíte, neudržíte se v něm. Nemůžete se spoléhat jen na bombastickou reklamu, která oklame posluchače (to nikdy nevydrží dlouho), a nemůžete se schovávat za tvůrce image a svůdné videoklipy, ani za nejmodernější střih vašeho oblečení. Tohle všechno je pomíjivé. Abyste přežili, musíte se vyvíjet, zdokonalovat, věřit si a být zapálený pro věc. Dlouhověkost vychází z umění skládat tu nejlepší hudbu – takovou hudbu, jakou George Michael nahrává již téměř třicet let. A vše nasvědčuje tomu, že bude se skvělou hudbou přicházet ještě mnoho dalších let.

Vstupenky do Státní opery Praha už jsou vyprodány, do O2 Arény se začnou prodávat ve sběrnách Sazky 21. června a jejich cena se bude pohybovat v rozmezí od 1090 do 1990 Kč za kus.



zdroj: TZ, dm

zavřít