PŘED UNDERWORLD SI ZAHRAJÍ SKYLINE A TRÁVA

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Před koncertem britských UNDERWORLD vystoupi 13. července v Praze v Kolbenova Parku kapela SKYLINE a nestárnoucí DJ TRÁVA. Gratulujeme a připomínáme dávné i současnější aktivity obou předskokanů.

PŘED UNDERWORLD SI ZAHRAJÍ SKYLINE A TRÁVA PŘED UNDERWORLD SI ZAHRAJÍ SKYLINE A TRÁVA

SKYLINE

Skyline jsou pražská kapela, která existuje od roku 1997. U jejího zrodu stáli producent Hoffy_M a bubeník Radek B. Kapela se během let rozrostla na šest členů a k zakládajícímu duu se přidala zpěvačka Sister Zulu (dále spolupráce s Colorfactory, Significant Other ad.), hráč na saxofon, melodicu a flétnu Rich FD, violoncellista, klávesista a též producent Štěpán a MC NU C, který v létě 2002 nahradil dlouholetého zpěváka Skyline Strictlyho Orange. S tím se kapela rozešla pro vzájemné komunikační problémy.

Vlastní kariéra Skyline začala na dnes již legendárním festivalu Jelení příkop, kde odehráli povedený koncert před takovými jmény jako jsou 808 State či The Orb. Zpočátku se jejich styl definoval jako junglepop - spojení drumandbassu a popového pojetí skladeb, později jejich tvorba vykrystalizovala na stylově barevnou, celkově však autonomní směsici žánrů. Tak tomu je i na jejich debutovém albu Riders In The Store (podzim 2001), které žánrově osciluje mezi breakbeatem a trancem, slyšet tu můžeme ale i ozvěny taneční hudby začátku let devadesátých.

Skyline mají za sebou již bezmála stovku vystoupení) a nechybí na žádném významném festivalu – např. Rock For People, Cosmic Trip, Pohoda, hráli i na české verzi festivalu Creamfields v exkluzivním nočním čase ve vybrané společnosti kapel jako Underworld nebo Kosheen. Ostatně, ne náhodou právě oni získali v prestižní anketě Dance Awards 2001 cenu za nejlepší live act roku. Skyline jsou vyhlášeni svými energickými koncerty, chytlavými songy a ryze současnou kombinací elektroniky, živých nástrojů a bezkonkurenčních vokálů (MC Nu C a zpěvačka Jitka Charvátová).
Jejich druhé řadové album Urbanica vyšlo na jaře 2004.

Diskografie:
Riders in the store (2001)
Urbanica (2004)

www.skylineweb.cz





DJ TRÁVA

DJ Tráva byl residentem legendárního klubu Bunkr. Hraje od roku 1995, v roce 1996 se stal jedním z prvních residentů klubu Roxy – noci nazvané Shake (nejúspěšnější klubová noc v Praze v roce 1999). Od roku 1997 až do současné doby byl organizátorem a residentem noc pravidelné noci MIX, na které vystupoval a představil live acty jako Supercharger, Hypnotix, a také mezinárodně uznávané DJe jako Bushwacka, Terry Francis, Nathan Coles – Nils Hess (Get Fucked!), Pat Heast, Alex Reece a mnoho další. Tato noc byla v roce 2002 vyhodnocena jako party roku.

Vystupoval po boku velkých jmen jako David Alvarado, Mr C, Jeff Mills, Dave Angel, Josh Wink, Carl Cox… Každoročně je hostem velkých významných festivalů apod. Od roku 1991 je Tráva členem trip hopové skupiny Significant Other, ve které má kromě účasti na živých koncertech slovo skladatele. Jeho nejoblíbenějším stylem je house, tech house, deep, funk, techno.

DJ roku 1999 (podle magazínů Tripmag, Bassline, Rock Report), DJ roku 2000 (podle magazínů Tripmag, Report) DJ roku 2002 (podle magazínu Report), DJ roku 2002 Slovensko (podle magazínů Bajkonur) Je majitelem labelu Lex Record a dodnes patří k nejoblíbenějším českým Djům. Je to takový Největší DJský Čech..

www.djtrava.com

zavřít