Bejbybankový festival Kefír proběhne v druhé polovině srpna

Vydáno 26.07.2011 | autor: redakce

První bejbypankový festival Kefír pro děti a rodiče přichystá v nabitém třídenním programu od 19. do 21. srpna spoustu zábavy. Kromě hutné koncentrace hudby se můžete těšit na divadelní představení a různé kreativní dílny v krásném prostředí zámeckého parku v Lysé nad Labem s kapacitou 5 tisíc lidí. Akci pořádá produkční tým Rock for People.

Bejbybankový festival Kefír proběhne v druhé polovině srpna Bejbybankový festival Kefír proběhne v druhé polovině srpna

kefir_logo_festival_ziva_kulturaFestivalový areál vyroste v parku o rozloze 38 hektarů a kulturní a společenský program bude napěchován na čtyři velká a menší pódia, deseti stanů a šapitó, plus zhruba na stejný počet venkovních scén. O zábavu malých i velkých návštěvníků se postará třicet hudebních skupin i jednotlivých muzikantů, stejný počet divadelních souborů a uskupení a dvacítka atrakcí vyvinutých speciálně pro Kefír! Z první skupiny vyčnívá třeba mexická hopsající formace Panteón Rococó, finské uhrančivé víly Värttinä nebo Rock for Peoplem pokřtěný cirkusový šraml Fanfare Zimbrul či neomalení „Frantíci“ The Inspector Cluzo.

Do divadelního světa s ohňovou show, klaunérií, obřími i malými loutkami, cirkusovými čísly nebo street parade pozvou namátkou herci z Divadla v Dlouhé, Buchty a loutky nebo soubor ANPU. A Kašpárek? Jeho bejbypankové koncerty a férie budou po dva dny probíhat kontinuálně ve vlastním městečku a na hlavních scénách. A to už se dostáváme k dětským návštěvníkům, které mimo již uvedených nadchne kupříkladu Maxipes Fík a Králíci z klobouku v podání Josefa Dvořáka, Arnošt Goldflam s osobitým přednesem vlastních pohádek či fantastické plastiky a kreace španělské skupiny Katakrak Company pracující výhradně s použitými materiály a předměty.

„Kefír není jen o hudebně-dramatické zábavě, ale i nápaditě a po kouscích předkládaných edukativních aktivitách. Kde jinde by malí i dospělí hračičkové našli speciální stanovou LEGO továrnu a obří stavbu na 250 čtverečných metrech?,“ popichuje David Dvořák – principál Kašpárka v rohlíku a programový ředitel festivalu Kefír – a dodává: „Návštěvníci se mají nadechnout a ponořit se na den či dva pod hladinu zámeckého parku. Kefírový vír je vcucne, zamotá a vyplivne šťastné a unavené. Měli by se cítit jako na výletě do Země nezemě.“

Vstupenky v různých cenových relacích dle věku dětí lze zakoupit v předprodejní síti Tickets for People.

Text: TZ, kofo 

zavřít