Lou Reed a Metallica: Na albu Lulu budou písně z divadelní hry

Vydáno 31.08.2011 | autor: redakce

Lou Reed a Metallica zveřejnili před pár dny konkrétní datum vydání jejich společného alba. Má vyjít 31. října a ponese se jmenovat Lulu. Název je inspirován divadelní hrou Lulu Plays od Roberta Wilsona, pro kterou složil Lou Reed několik písní. Právě tyto písně se objeví na společném albu.

Lou Reed a Metallica: Na albu Lulu budou písně z divadelní hry Lou Reed a Metallica: Na albu Lulu budou písně z divadelní hry

lou-reed-metallicaUž v polovině června oznámili Lou Reed a Metallica plán vydat společné album. Nyní je už jasné, jakou podobu budou mít chystané songy.

Původně mělo jít o album, kde Metallica a Reed přepracuje jeho starý materiál, který členové metalové kapely považují za ztracené klenoty. Ale týden či dva před společným setkáním přišel Reed s jiným nápadem. Bývalý člen Velvet Underground totiž před časem složil písně pro amerického avantgardního divadelního režiséra Roberta Wilsona a německý divadelní ansámbl, který od dubna tohoto roku v Berlíně hraje dílko s názvem Lulu Plays.

Tyto písně jsou inspirovány díly Earth Spirit a Pandora’s Box německého expresionisty Franka Wedekinaa, který v nich přepsal básně Edgara Allana Poe z jeho sbírky Havran.

Měli jsme za úkol oživit Lulu sofistikovaným způsobem, při využití rocku. Když jsme ty písně nahrávali, bylo mi jasné, že sen se stal skutečností a jde to úplně nejlepší, co jsem za celý svůj život natočil. A natočil jsem to navíc s tou nejlepší kapelou, kterou jsem mohl najít,“ uvádí k celému projektu Lou Reed, přičemž kytarista Mettalicy Kirk Hammett dodává: “Rozhodne to není nové album Metallicy nebo nové album Lou Reeda. Je to nový živočich – hybrid…“

Text: TZ, kofo
loureed_metallica_hp
zavřít