Předělejte Smells Like Teen Spirit po svém a vyhrajte 20 000 Kč

Vydáno 02.09.2011 | autor: PR

Smells Like Teen Spirit od Nirvany se dočkala bezpočtu předělávek. O vlastní cover verzi se nyní mohou pokusit v rámci soutěže Strun podzimu i české kapely, DJs, orchestry, soubory, sólisté i další hudební experimentátoři. Odměnou jim bude kromě uznání i 20 000 Kč.

Předělejte Smells Like Teen Spirit po svém a vyhrajte 20 000 Kč Předělejte Smells Like Teen Spirit po svém a vyhrajte 20 000 Kč

robertglasper1abyjoeyl_mRobert GlasperMuzikanti, kteří se budou chtít utkat o finanční odměnu, musí svou cover verzi písně Smells Like Teen Spirit zaslat nejpozději do 20. října na e-mailovou adresu sance@strunypodzimu.cz. Profesionální nahrávka není podmínkou, rozhodující je umělecká kvalita a invence. Hodnocení proběhne ve třech kolech. Odborná porota nejdříve vybere patnáct nejlepších nahrávek, jež se následně utkají o přízeň veřejnosti. Všech patnáct skladeb bude zveřejněno na webových stránkách Strun podzimu a hudební fanoušci budou mít možnost hodnotit nahrávky a prostřednictvím e-mailového hlasování ovlivnit výsledek.

Z pěti coververzí s nejvyšším počtem hlasů vybere vítěze jazzový pianista Robert Glasper, který na Strunách podzimu vystoupí hned dvakrát. Právě při jeho prvním vystoupení v rámci klubové noci Strun podzimu SPOTLIGHT bude 5. listopadu v klubu Roxy/NoD vyhlášen vítěz celé soutěže. Na klubové noci, minifestivalu talentů mezinárodní i české scény na Strunách podzimu, vystoupí vedle Glaspera, který se zde představí se svou hiphopovou formací Robert Glasper Experiment, vítězové loňského ročníku soutěže Soliloqui, dále Ondřej Pivec, Vojtěch Dyk, En.dru, zpěvák Ghostpoet z Velké Británie, Orchestr Berg a řada dalších.

Festival Struny podzimu je již 16. rokem křižovatkou mezi jazzem a klasikou, tradicí i experimentem. Na ploše deseti koncertních večerů od 26. září do 10. listopadu představí umělce zvučných jmen nejrůznějších uměleckých žánrů, jako jsou jazzový kontrabasista Avishai Cohen, jazzový saxofonista Charles Lloyd, nezaměnitelný finský akordeonista Kimmo Pohjonen, houslový virtuos Thomas Zehetmair, jazzová lady Dee Dee Bridgewater či mezzosopranistka Vivica Genaux.



zdroj: TZ, mp

zavřít