David Koller vyzve na hudební souboj Vojtu Dyka a Nightwork

Vydáno 12.09.2011 | autor: redakce

Hudební souboj Red Bull Soundclash 2011 proběhne 21. října ve Velkém sále pražské Lucerny a proti sobě se postaví Nightwork a David Koller. „Možná se převlékneme za gaye," slibuje Koller

David Koller vyzve na hudební souboj Vojtu Dyka a Nightwork David Koller vyzve na hudební souboj Vojtu Dyka a Nightwork

kollertopKoller i Nightwork chystají společné soustředění v bývalé továrně v Doubicích, kde si vzájemně budou koukat pod prsty a zkoumat, jak hraje soupeř. „Pro mě bude velkým zážitkem už samotné hraní s Davidem Kollerem – kde by mě něco takového napadlo, když jsem si v osmi letech doma vidličkami bubnoval do lampičky v rytmu písní z první desky mé oblíbené kapely Lucie," usmívá se Jakub Prachař, kytarista Nightwork.

A slibuje, že všichni společně budou pochopitelně pilně trénovat i povinné disciplíny - třeba skladbu v aranžmá country music. „Mám radši bluegrass, ale proti country rozhodně nejsem," tvrdí Jakub Prachař a dodává: „Dokonce si dovolím tvrdit, že bratři Nedvědi mají několik výborných písní - bohužel oděných v nevkusném hávu. To snad o mém vztahu k tomuto žánru vypovídá vše!"

Se stejnou hudbou nemá problém ani bývalý člen kapely Lucie. David Koller už zkouší i písně Nightwork, ale svůj konkrétní výběr z repertoáru tohoto popového souboru zatím prozradit nechce. I když alespoň naznačuje: „Zatím si nejsem jistý, jestli se při jedné z nich nepřevlékneme za gaye."

fotka_60739I z toho je patrné, že je odhodlaný celou akci pojmout především jako zábavu. „Sranda musí být, ale rozhodně do tohohle hudebního souboje půjdeme naplno. Vždyť původní význam slova concerto znamená souboj," slibuje David Koller za celou svou kapelu.

Se zcela opačným tvrzením přichází naopak Jakub Prachař jménem celé kapely Nightwork: „Nejsme soutěživá kapela, chceme si to především užít."

O vítězi rozhoduje křik, dupot, pískot a potlesk publika, na hlasivky věrného fanklubu Nightwork rozhodně nespoléhají: „Na našich webových stránkách není žádná úpěnlivá prosba k našim fanouškům, aby nás přišli podpořit a dopomohli nám tak k vítězství. Osobně bych dokonce navrhoval, aby každá skupina měla právo na přesnou polovinu vstupenek, čímž by síly byly vyrovnány.

Jen zatím úplně přesně nevím, jak by zájemce o lístek u pokladny dosvědčoval, že je příznivce toho kterého hudebního tělesa. I když jedno řešení mě napadá - buď by se mohl prokázat deskou, nebo třeba zazpívat tři hity svých idolů. Ale to by se asi u kasy tvořily příliš dlouhé fronty," uzavírá Prachař.



zdroj: TZ, mp

zavřít