The Rolling Stones: uvnitř to vře, jubilejní turné jde k ledu

Vydáno 12.09.2011 | autor: redakce

Mick Jagger a Keith Richards pořád nemůžou najít společnou řeč, jejich problémy mají dopad na celou kapelu a ohrožují oslavy 50let od prvního koncertu The Rolling Stones.

The Rolling Stones: uvnitř to vře, jubilejní turné jde k ledu The Rolling Stones: uvnitř to vře, jubilejní turné jde k ledu

stouni_2Ještě o víkendu vypadalo všechno relativně idylicky. Jak jsme psali, The Rolling Stones byli spatřeni, jak společně opouští budovu v Londýně, kde velmi pravděpodobně debatovali o podobě oslav 50. výročí prvního koncertu pod hlavičkou The Rolling Stones.

Hovořilo se dokonce o světovém turné, Keith Richards byl této myšlence velmi nakloněn. Jenže podle aktuálního prohlášení Micka Jaggera to vypadá, že se „Stouni" sotva potkají na společném pódiu.

Asi bychom se mohli vrátit do Marquee (klub, kde proběhl první koncert – pozn. red.), kde bychom přijali výroční plakety namísto nějakého turné," řekl Mick Jagger magazínu Live. Jagger dále dodal, že ceremoniál by se musel odehrát bez Keitha Richardse.

Co se skrývá za tak negativním postojem zpěváka The Rolling Stones? Jaggerů penis. Konkrétně jeho velikost, které se Richards vysmál ve své otevřené autobiografii, jež je dostupná i v českém překladu pod názvem Život.

Ve 12. kapitole se například Keith zpovídá z toho, jak byl na začátku 80. let Mick Jagger nesnesitelný. „Hlavní problém byl v tom, že Mick horečně toužil všechno kontrolovat... Je docela zvláštní, jak se mohou nechat unést i docela rozumní lidé, jako Mick Jagger je. Uvěřit, že jsou opravdu mimořádní," píše otevřeně Richards.

Kniha vyšla vloni a Jagger je z ní dodnes natolik rozhozený, že to může ohrozit i existenci The Rolling Stones



mp
jagger_top
zavřít