Federální šňůra se Sto zvířat a Polemic, přijďte se SKAmarádit

Vydáno 04.10.2011 | autor: redakce

Letošní podzim nabízí lahůdku pro všechny příznivce ska u nás i u našich sousedů. Už v pátek 7. října totiž v Karlových Varech vypukne opravdové ska řádění po českých a slovenských městech. 18 muzikantů, 40 písniček a 13 koncertů, to je podzimní společná federální šňůra Sto zvířat a Polemic.

Federální šňůra se Sto zvířat a Polemic, přijďte se SKAmarádit Federální šňůra se Sto zvířat a Polemic, přijďte se SKAmarádit

sto_zviratTento podzim dojde ke spojení dvou kapel, které ve svých zemích prošlapávaly na začátku devadesátých let cestičku u nás tehdy zcela neznámému hudebnímu stylu ska. Sto zvířat i Polemic se pyšní více jak dvacetiletou kariérou lemovanou hity jako Ty vole na základní škole, Dáma s čápem, Nikdy nic nebylo, Alice se dala na pití, Nejkratší cesta nebo Ja som to vedel, Komplikovaná, Rudie Škandál.

Sto zvířat má za sebou více jak 1200 koncertů a festivalů v Čechách, desítky koncertů v Německu, Francii a Švýcarsku a dvouměsíční turné po USA. Během své dvacetileté existence vydala Zvířata sedm řadových alb, DVD Jste normální? Mají na svém kontě také účast na bezpočtu kompilací u nás i v zahraničí. Ze Sto zvířat se postupem let stala jistota českých rockových klubů a jako jedna z našich nemnoha kapel se pravidelně účastní všech velkých letních festivalů ( jako Rock for People, Trutnov Open Air, Sázava Fest, Mighty Sounds, Votvírák).

V roce 2008 v rámci T-music Tour Zvířata vyprodala pražskou Lucernu a získala Anděla za album Rozptýlení pro pozůstalé v kategorii Ska & reggae. V roce 2010 v rámci narozeninového koncertu vyprodala kapela Incheba Arenu v Praze. Z tohoto koncertu vyšel v březnu 2011 záznam na CD s názvem Sto zvířat - Sto dvacet.

Polemic
jsou osmičlenná slovenská hudební skupina založená v roce 1989 v Bratislavě. Patří mezi přední slovenské skupiny hrající styly ska a reggae. Během svého bezmála dvacetiletého působení koncertovali v polemic-promo-foto-04Polsku, Německu, Švýcarsku, Itálii, Chorvatsku i Anglii. Předskakovali kapelám SKA-P, Persiana Jones, The Real McKenzies, Yellow Umbrella nebo The Locos.

V roce 1997 skupina vydala své první album nazvané Do SKA s rádiovým hitem Trápny deň.

Následovalo album YAH MAN!. Kapela vyhrála v soutěži Slávik 99 cenu Skokan roku.

V roce 2000 Polemic přišli s albem Gangster-Ska. Album Nelám si s tým hlavu! (2002) předcházely singly Nádherný svet a Škandál. V říjnu 2005 vyšlo album Nenudin, už od května běžel v rádiích první singl Blázni. K úspěšné skladbě (první desítka nejhranějších na Slovensku) Yes You're Right Polemic natočili videoklip. V roce 2007 získala kapela platinové album za prodej svého DVD Live. O rok později se na pulty dostalo Best Of 1988-2008, na kterém rekapitulovali své mediálně úspěšné skladby, přidali pár srdcovek a závěrečnou novinku nazvanou Viera. V létě 2010 přišli Polemic s novou skladbou Horúce časy.

SKAmarádění TOUR

7.10.     Karlovy Vary -  Lidový dům

8.10.     Kladno - KD Sítná

12.10.   Liberec - Lidové sady

20.10.   Jablonec nad Nisou - Woko

21.10.   Písek - KD

22.10.   Herálec - KD

27.10.   Kralupy nad Vltavou - KD Vltava

28.10.   Jindřichův Hradec - KC Jitka

29.10.   Jihlava - Dělnický dům

30.11.   Praha - KC Vltavská

1.12.     Plzeň - Šeříkovka

2.12.     Zlín - Masters of Rock Café

3.12.     Brno - Musilka

 

Text: TZ, kofo
zavřít