Vltava přinese první album od svého znovuzrození

Vydáno 05.10.2011 | autor: redakce

Loňský návrat skupiny Vltava na koncertní pódia pokračuje vydáním alba Komedianti se vracejí domů. Deska nazvaná podle jedné z klíčových skladeb nového repertoáru vychází pod hlavičkou 100PROmotion v pondělí 10. října, právě v den koncertního křtu v pražském Paláci Akropolis, kde poprvé bude možnost album také zakoupit.

Vltava přinese první album od svého znovuzrození Vltava přinese první album od svého znovuzrození


vltava4V pořadí šesté studiové CD přinese třináct skladeb autorské dvojice, kterou tvoří Robert Nebřenský (dříve výhradní autor původního repertoáru Vltavy) a známý kytarista Peter Binder. Oba si zakládají především na síle a sdělnosti písní.

Nové skladby jsou podle kapely velmi osobní, ale zabývají se univerzálními tématy. Stěžejním motivem je láska, což je zároveň první slovo, které posluchač na desce uslyší v úvodní písničce Láska je možná. „Ryze písničková a v nejlepším smyslu písničkářská deska s výraznou melodikou a zasahující neodvozenou poetikou pravděpodobně potěší velmi široké spektrum posluchačů," tvrdí Šimon Kotek z 100PROmotion a dodává: „Aniž by ztratila svoji neuvěřitelně osobitou a proměnlivou tvář, udělala Vltava výrazný krok k obecné sdělnosti."

V těchto dnech Vltava vyráží na celorepublikové turné k nové desce. Zahájí ho 7. října v Litomyšli, přes zmíněnou pražskou Akropoli a následně Děčín, Liberec nebo Teplice se dostanou až do Brna nebo Ostravy. Šňůru pak zakončí 17. prosince v Nahořanech.



zdroj: TZ, text: ks, foto: archiv

zavřít