The Cranberries se s novým albem Roses vrátí na Valentýna

Vydáno 10.10.2011 | autor: redakce

Irská čtveřice The Cranberries se po jedenácti letech vrátí s novým albem. Bude se jmenovat Roses a vyjde 14. února příštího roku. Kapelu, která se proslavila zejména na přelomu devadesátých let a počátku tohoto tisíciletí, dnes tvoří Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan a Fergal Lawler.

The Cranberries se s novým albem Roses vrátí na Valentýna The Cranberries se s novým albem Roses vrátí na Valentýna

cranberries
Po vydání dosud posledního alba Wake Up And Smell The Coffee v roce 2001 formace ohlásila pauzu ve své činnosti. Osm let nato se vrátila, aby zahrála koncert v britské Trinity College, kde sklidili obrovský úspěch, a proto se kapela rozhodla na scéně zůstat.

„Když jsme začali zase hrát, měla jsem pocit, že žádná pauza nebyla. Hrát v téhle kapele je něco neobyčejného, něco kouzelného," prohlásila zpěvačka Dolores O'Riordan.

V roce 2010 vyjela kapela na turné, během nějž odehrála v Evropě, Americe a Asii více než stovku koncertů. Někteří členové měli za sebou sólové pokusy, ovšem ono turné rozhodlo, že se formace opět zavře do studia a bude pracovat na nové desce. Výsledky této práce budou ke slyšení již za několik měsíců.

Irčané už na svém Youtube profilu zveřejnili ukázku prvního singlu Tomorrow. „Je o tom, jak občas věci příliš promýšlíme a všechno až moc řešíme," vysvětlila O'Riordan. „Přitom je mnohdy lepší být spontánní a prostě skočit. Zítra už totiž nemusíme mít příležitost se vrátit. Když jste mladí, pořád se trápíte malichernostmi - o nichž si pochopitelně nemyslíte, že by byly hloupé - ale když dospějete, najednou vám to všechno připadá směšné."

Desku Roses bude produkovat Stephen Street, který s Cranberries pracoval už na jejich debutu Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? z roku 1993 a několika dalších nahrávkách. Má za sebou také kooperace například se skupinami Blur, Kaiser Chiefs nebo The Courteeners.


ks


cranberries_titulka 

 

zavřít