Ben Cristovao a Monika Bagárová mají společný duet

Vydáno 19.10.2011 | autor: redakce

Monika Bagárová a Ben Cristovao se seznámili během účinkování v Česko Slovenské Superstar. Nyní představují první výsledek společné práce, a to duet Chci. Text k němu napsal sám Ben. K písni Chci už také vznikl videoklip, na který se můžete nyní podívat. Novinka se navíc dočkala remixové verze.

Ben Cristovao a Monika Bagárová mají společný duet Ben Cristovao a Monika Bagárová mají společný duet

img_1354Když před půl rokem vydával Ben Cristovao svou druhou desku Benny Cristo, avizoval, že jde o počin plný hudebních experimentů. Zpěvákův oblíbený žánr r'n'b na ní zaujal jen minimální prostor, přednost dostaly taneční pop i čeština.

Důkazem žánrového posunu je i novinka Chci. Ta se po letním párty songu Na zdraví stává dalším singlem. A Cristovao se v ní představuje jako textař a interpret romantického duetu.

Vyjádřit slovy to, co člověk cítí, není vůbec snadné. Pro mě to bylo o to těžší, že jsem text neskládal v angličtině, ale v češtině, snad se mi to nakonec podařilo,“ říká zpěvák a tanečník, nominovaný v kategorii nejlepší český a slovenský zpěvák nejen na na MTV European Music Awards 2011. 

O tom, že Bena Cristovao stylová různorodost baví, svědčí i nová verze skladby. „Pro remix ´Chci´ jsme dvakrát zrychlili bubny, aby to dostalo mírně klubovější atmosféru. Akordová skladba zůstala stejná, ale nástroje a zvuky, které akordy hrály, byly změněny. Vyměnili jsme jemné dlouhé r´n´b tóny za krátké pop-electro stylizované tak, aby si více rozuměly s rádiovým soundem," popisuje zpěvák, který aktuálně koncertuje také akusticky, v doprovodu pianisty. "Je to příjemné oživení mého žánrového zaměření, skvěle jsem si užila jak atmosféru společného nahrávání v studiu, tak i natáčení klipu, které proběhlo před pár dny v Praze.” dodáva Monika.

Singl Chci, k němuž vznikl pod režisérskou taktovkou Tomáše Kasala také videoklip, je prvním společným hudebním počinem obou mladých umělců.



Text: TZ, kofo 

zavřít