Tata Bojs již dnes odehrají v Praze koncert na zelené energii

Vydáno 25.10.2011 | autor: redakce

Už dnes se v pražské Hale Letná koná ojedinělý koncert Tata Bojs, kteří slibují nejvýpravnější show ve své historii. Na pomoc si pozvali také několik hostů, vystoupí Sunflower Caravan, Vladimír 518, Longital nebo Clarinet Factory.

Tata Bojs již dnes odehrají v Praze koncert na zelené energii Tata Bojs již dnes odehrají v Praze koncert na zelené energii


tata_bojsivZajímavostí na celé akci bude, že celý koncert kapela odehraje na energii vyrobenou od konkrétních českých výrobců elektřiny z obnovitelných zdrojů. Přizvali si proto společnost Nano Energies, která dodá zdarma do sítě stejné množství elektřiny z obnovitelných zdrojů, jaké bude při koncertě spotřebováno.

Milan Cais
o spolupráci s Nano Energie říká: "Jsme si vědomi toho, že v úterý 25. října spotřebujeme v Hale na Letné poměrně dost elektrické energie. Člověk může mít dobrý pocit z povedeného koncertu, ale už ho nemusí mít tak skvělý ze skutečnosti, že po drátkách letělo kvůli té „srandě“ stovky kilowat. My jsme chtěli mít dobrý pocit po všech stránkách, tak jsme se domluvili s Nano Energie, že by do toho společného rybníku přiteklo od nich stejný díl energie z obnovitelných zdrojů. Zelená je dobrá a my ji máme rádi. A navíc někde jsem slyšel, že zklidňuje stav vědomí!„

Nano Energies tak podpoří hlavní koncert celého Ležatá osmička tour, pražský koncert, který se uskuteční zítra 25. 10. v Praze v Hale Letná za účasti speciálních hostů. Výjimečný bude i výběr písní. Díky vystupujícím Clarinet Factory a Vladimir 518 se dostane mimo jiné i na novinky z aktuálního alba Ležatá osmička -  „Světová“ s Vladimirem 518  a „Písmenková“ s Clarinet Factory.

vladimir.518Pražský koncert počítá s neopakovatelnou hudební a vizuální show propracovanou do detailů, jak už bývá u Tata Bojs zvykem. Tentokrát se střípky nápadů rodily v hlavě autora scény Milana Caise téměř dva roky. Ten k tomu dodává:  „Občas mě strašně baví vrhnout spoustu energie a času něčemu, co vás úplně a zcela vysává, ale vy stále máte pocit, že je to z nějakého důvodu důležitý. V perspektivním pohledu na planetu Zemi je to vlastně čiré bláznovství se upínat k jednomu datu a jednomu večeru, který se navíc v té stejné podobě už nikdy nezopakuje, i když moje jediný přání je opakování. Takhle ale Tata Bojs bláznili vždycky a zřejmě to tak zůstane. Ještě, že z toho aspoň bude záznam.“ Celý koncert bude tentokrát kompletně zaznamenán s plánovaným vydáním na DVD v roce 2012.

Program bude mimořádně bohatý i co do počtu hudebních hostů. Mimo Clarinet Factory a Vladimíra 518 se představí skupiny Longital a Sunflower Caravan. Program celého večera popisuje stručně Milan: "Večer otevře krátce po 19h vynikající duo ze Slovenska - Longital, pak je na podiu vystřídají v Praze už dobře známí Sunflower Caravan no a potom se děj vůle boží… Uprostřed našeho setu přivítáme na podiu dva milé hosty alba Ležatá osmička – Clarinet factory a Vladimira 518, se kterými zahrajeme ve světové premiéře písně Písmenková a Světová. Zajímavostí taky bude přítomnost neuvěřitelných tanečníků a tanečnic DekkaDancers, se kterými nespolupracujeme poprvé. Ještě bych chtěl dodat, že v rámci koncertu dojde konečně v Praze ke křtu Ležaté osmičky. Jakým způsobem to proběhne, nemůžu teď prozradit, ale standardní to nebude. No a o levitujících předmětech v sále už se raději rozpovídávat nebudu..." s úsměvem doplňuje Milan Cais.

CZ ∞ TOUR
25.10. Praha – Hala Letná
1.11.  Ústí nad Labem – klub Doma
10.11. Plzeň – klub Buena Vista
11.11. Mariánské Lázně – klub Na rampě
12.11. Kadaň – KZ Orfeum
17.11. Olomouc – S klub
19.11. Vsetín – Klub 3 opice
24.11. Dobříš – KS Dobříš
26.11. České Budějovice – Slávie
1.12.   Zlín – Velké kino
2.12.   Raškovice – Na Ondráši

SK ∞ TOUR
se skupinami Para a Billy Barman:
28.10.  Košice – Koloseum
29.10.  Hrustín
3.11. Trenčín – Piano
4.11. Bratislava – MMC 



zdroj: TZ, map, foto: archiv

zavřít