Metallica a Lou Reed: Lulu je totální komerční propadák

Vydáno 17.11.2011 | autor: redakce

I mistři z Metalliky se někdy utnou. Důkazem je projekt s Lou Reedem, na kterém kritika nenechala nit suchou. A svoje znechucení dali najevo i fanoušci. Desku si totiž skoro nikdo nekoupil.

Metallica a Lou Reed: Lulu je totální komerční propadák Metallica a Lou Reed: Lulu je totální komerční propadák

lou-reed-metallicaJde o vskutku zarážející čísla. Za dva týdny se ve Spojených státech prodalo pouze 16 000 kopií. To je na zemi, ve které žije téměř 313 milionů lidí, zoufalý počet. Album debutovalo se 13 000 prodanými kusy na 36. místě žebříčku Billboard 200, druhý prodejní týden byl ještě katastrofálnější (pouze 3000).

V současnosti byste Lulu v aktuálním vydání albové hitparády hledali jen těžko, společný projekt Lou Reeda a Metalliky z ní totiž vypadl. Podobně se Metallice „dařilo" ve Velké Británii, kde se za první týden prodalo 6019 kopií.

Na Lulu si „smlsli" i zahraniční kritici, prestižní Pitchfork desku ocenil pouhými 10%, britský deník The Guardian 40% a časopis Rolling Stone byl se svými 60% nejshovívavější.

Metallica a Lou Reed si z toho asi moc hlavu nelámou, protože se jim podařilo přemluvil oscarového režiséra a tvůrce filmů jako Requiem za sen, Wrestler nebo Černá labuť. Darren Aronofsky natočí videoklip ke skladbě Iced Honey.

Pokud si chcete udělat vlastní názor, můžete si celé album poslechnout ZDE.



mp
metallica_james cry
zavřít