A Banquet a producent kapely Nirvana Steve Albini nahrávali v Chicagu

Vydáno 23.11.2011 | autor: redakce

A Banquet odletěli na týden do Chicaga, aby s producentem kapel Nirvana, Pixies a Manic Street Preachers zapracovali na novém albu. Steve Albini jim pomohl se šesti skladbami. Deska vyjde v březnu příštího roku, pilotní singl je už venku.

A Banquet a producent kapely Nirvana Steve Albini nahrávali v Chicagu A Banquet a producent kapely Nirvana Steve Albini nahrávali v Chicagu

a banquet chicago"Bylo tam všechno tak, jak je to popisováno v hudebních biografiích rockových legend," vzpomíná na chicagské natáčení baskytarista Michael.

"Všechno analog a pásy, obří místnosti, klavírní křídla, aparáty a efekty, o kterých člověk v životě neslyšel, lounge room s kulečníkem a stovkama VHSek o kapelách a samozřejmě teaboy, technici a Steve Albini! Prostě muzeum grunge!"

Studiem Electrical Audio prošla celá řada legendárních jmen. Očekávatelnou otázku: Jaké to bylo nahrávat s Nirvanou si ale prý kluci z A Banquet nakonec odpustili.

"On popravdě není zrovna ukecanej a potom, co jsme na lednici našli nějakej vzkaz, kde stálo „Is it ok if I annoy you w/ questions about Nirvana?  (Nevadilo by, kdybych tě otravoval otázkami na Nirvanu?)“, tak jsme usoudili, že se na tyhle kapely moc vyptávat nebudem" směje se frontman Mathieu.

Zásadní roli v tom, že se začínající kapely ze středy Evropy ujal Steve Albini, má český producent Boris Carloff. Byl to totiž právě on, kdo při jedné ze svých cest za oceán Albiniho seznámil s tvorbou mladých A Banquet.

„S Borisem jsme si skvěle sedli jak hudebně, tak lidsky, nahrávali jsme s ním náš první singl a debutové EP a za poslední rok se z nás stali opravdu dobří přátelé. Vděčíme mu za hodně“, říká Mathieu.

Na debutové desce A Banquet se bude podílet krom Albiniho právě Carloff"V Electrical Audio jsme nahráli šest songů, zbylých pět budeme nahrávat v Praze s Borisem. Vybrali jsme k Albinimu kytarovější věci a ty elektroničtější si necháváme k Borisovi do studia Soundevice," vysvětluje Mathieu.

Album vyjde v březnu, kapela se rozhodla zkrátit fanouškům čekání a před měsícem vydali pilotní singl Lost in Your Shades.



Na zdravici Steve Albinino z nahrávání s A Banquet se podívejte zde:



Text: TZ, kofo

zavřít