Oslavující Gladiator má pro fanoušky vzpomínkovou knihu a výběr hitů

Vydáno 08.12.2011 | autor: redakce

Slovenská rocková skupina Gladiator letos slaví dvacet let od svého založení. Během svého působení se pětice muzikantů vypracovala mezi nejpopulárnější kapely na Slovensku a některé z jejich hitů zafungovaly i v České republice.

Oslavující Gladiator má pro fanoušky vzpomínkovou knihu a výběr hitů Oslavující Gladiator má pro fanoušky vzpomínkovou knihu a výběr hitů

gladiator_pre_dannyhoK oslavě dvacátých narozenin připravil Gladiator svým fanouškům několik dárků. Kromě turné s hvězdnými hosty, jakými jsou Kuly z kapely Desmod, Ivan Tásler a Zuzana Smatanová, také knihu 20 rokov ... ako to naozaj bolo mapující vývoj kapely a výběr největších hitů na dvou discích.

Na knihu posbíral veškeré údaje a vzpomínky pamětníků Juraj Čurný. Dokonce sehnal od fanoušků fotografie, které ani členové kapely nikdy před tím neviděli. Kariéru od úplných počátků až do současnosti mapuje i kompilace 20 rokov. Na prvním disku je dvacet největších hitů Gladiatoru a jedna nová píseň, jež nese název jako celé album. Druhý disk obsahuje dalších dvacet tracků vybraných samotnými členy kapely. 2CD tak obsahují to nejlepší dle posluchačů i podle kapely – celkem čtyřicet jedna nahrávek. Vobou případech jsou zaznamenány i tvrdší začátky kapely, kdy frontman Miko Hladký zpíval pouze anglicky.

Gladiator - 20 rokov


Gladiator má na kontě dvanáct řadových desek a jeden živák. V posledním Slávikovi (obdoba Českého slavíka) rockový kvintet obsadil čtvrté místo a hit Hlavu maj hore ze stejnojmenné desky se v hitparádě hranosti v rádiích udržel neuvěřitelných čtyřicet pět týdnů, což je slovenský rekord. Píseň Hlavu maj hore, stejně jako hymnu slovenského hokejového týmu z posledního Mistrovství světa Slovensko – hokejová republika, nebo i u nás známé hity Pesnička o Medulienke a Divoký dážď mají své místo na rekapitulující desce.



dm

zavřít