UKÁZKY Z CD SOUNDCZECH 9

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Zajímá vás, co naší scénu na podzim čeká a nemine? Stačí se zaposlouchat do devátého Soundczechu. Obsahuje rekordních 19 aktuálních hitů i několik dosud nevydaných věcí. CD vyšlo spolu s REPORTEM 10/05 1. října a vy si je můžete objednat za pouhých 99 Kč na predplatne@ireport.cz.

UKÁZKY Z CD SOUNDCZECH 9 UKÁZKY Z CD SOUNDCZECH 9

Poslechněte si ukázky z CD SOUNDCZECH 9, které je přílohou říjnového čísla:

NOVEMBER 2ND
Who Do You Think You Are? (featuring Bradley Stratton)

z alba Little Miss Behavin’ & The Troublemarkers, 2005
Grammy ověnčený producent David Bianco (mj. Mick Jagger, Tom Petty, AC/DC, Santana Robbie Williams) není zdaleka jedinou americkou kapacitou, podepsanou pod novinku N2ND. Hranicko-pražský ansámbl se obklopil skutečně zvučnými jmény a je to slyšet!

CHINASKI
Serotonin

z alba Music bar, 2005
První ohlasy na Music bar mluví o sedmém řadovce Chinasek jako o nejvydařenější v celé diskografii. Je-li to tak, můžete usuzovat i z této skladby, jedné z nejdynamičtějších na desce. Těšme se na blížící se turné!

NO NAME
Na tej istej vlne

z alba Čím to je, 2005
Igor Timko posunul svou kapelu na téměř na stejnou úroveň, jako kdysi Jožo Ráž Elán. Paralel je tu povícero – líbivé melodie a především texty, které dokážou o lásce básnit formálně umně i bolestně romanticky.

PEHA
Spomal

z alba Deň medzi nedel‘ou a pondelkom, 2005
Jedna z nejmilejších slovenských tváří posledních let právě přichází se čtvrtým albem, jemuž kraluje hlas i rukopis Kataríny Knechtové.

KRYŠTOF
Zrcadlení (live)

z alba Kryštof ži(v)je, 2005
Na 7. listopad připravuje Richard Krajčo a spol. zcela první live CD a DVD, pořízené v dubnu v Lucerně. Nechte se navnadit živou verzí nedávného hitu Zrcadlení. Singl Líbej mě právě vkročil do rádií.

POLEMIC
Blázni

z alba Nenudin, 2005
Králové ska punku? Toho slovenského určitě. Vybíráme ze žhavé novinky, kterou přijedou bez jakýchkoli polemik představit i do Čech, konkrétně 8. října do pražského Abatonu. Rozhovor přineseme v příštím čísle.

100°C
Afrika

z alba Collage, 2005
Coverstars zářijového REPORTU kují železo, loni rozžhavené debutem Evergreen, nyní aktuální „Koláží“, která Mariánsko-lázeňské představuje jako zralou, vyhranou a žánrově nevyzpytatelnou kapelu.

ZUZANA SMATANOVÁ
Nech sa deje, čo sa ma
z alba Svet mi stupil na nohu, 2005
Vítězka slovenské Coca-Cola PopStar 2003 a držitelka tří Aurelů v kategoriích Objev roku, Zpěvačka roku a skladba roku. Debut Entirely Good byl zlatý, my vybíráme z druhého, právě vycházejícího CD, které bude sympatická písničkářka propagovat na turné Chinaski.

NIERIKA
1 000 000 Different Tomorrows

single Satellite, 2005
Předzvěstí podzimního alba je čtyřtrackový singl, na němž se kapela z Kopřivnice ubírá rockovějším směrem. Produkce se opět ujal renomovaný Dušan Neuwerth, spřízněný s Nierikou od počátku její existence.

SELFBRUSH
Clouds Are Her Bed

z alba Ghost Of A Handshake, 2004
Výtvarník a muzikant Maťo Mišík stíhá šéfovat doprovodnému bandu Anety Langerové i asistovat Vaškovi Havelkovi v projektu Selfbrush. Rozhovor hledejte v tomto REPORTU.

VISACÍ ZÁMEK
Známka punku

z alba Punk!, 2005
Punkoví veteráni nazvali své novinkové album jednoznačně. Křtem v Akropoli startuje propagační šňůra, která končí až předvánočním vystoupením v pražském klubu Vagon. Se showmanem Pixou si povídáme také v novém čísle.

HORKÝŽE SLÍŽE
Sršeň

z alba Ritero Xaperle Bax, 2004
Zatímco podtatranskému rocku vládnou už ix let, v Česku se Nitranští aklimatizovali až loňským „Saxanovským“ cédéčkem. V poslední době koncertují v naší republice takřka denně, nejčastěji po boku sk. Medvěd 009.

PETER LIPA & BAND
Caracas

z  alba Live In Akropolis Prague, 2005
Nestor česko-slovenského jazzu a blues zraje jako delikátní víno. V Akropoli to na jaře rozbalil nebývalým způsobem, když elegantně varioval zahraniční klasiku s vlastními autorskými bonbónky. Podpořili jej hosté Jana Kirschner, Zdeněk Bína a Ondřej Konrád.

BENEDIKTA
Šohajova mama

z alba Punky Dumky, 2005
Pozoruhodné sexteto (mj. s rytmikou Krucipüsku Vojta Douda / Jaryn Janek) se po čtyřech letech odmlky vrátilo desetipísňovým albem Punky Dumky, na němž umně váže jazz, funky a rock s lidovou písničkou.

JAKSI TAKSI
Hra na prawdu

z alba Zachovejte paniku, 2005
Na kontě jim před měsícem přibylo už sedmé CD, přesto jsou stále považováni za „novou krev“. Také proto jsme v minulém čísle toto ambiciózní pražské kvarteto představili v rubrice Fresh energy.

OLDA KREJČOVES
Nebe je takový

dříve nevydáno
Kytarista Kollerbandu a Monkey Business si zpestřuje intenzivní koncertování „domácím kutilstvím“. Svou skladbu nahrál a nazpíval sám, jen bicí svěřil do rukou Davida Kollera, a ve ve studiu Bič boží II. ji zmástroval Mirek Chyška.

RA
Annihilator

dříve nevydáno
Liberecká „horropopová“ čtveřice zkrátila svůj původní tajuplný název Räka Akkä. Čtenářům REPORTU nabízí první písničku z připravovaného CD Anything But Never The Truth.

BRATŘI ORFFOVÉ
Vzduchem

z alba Bingriwingri, 2005
Singl je venku od léta, albový debut vyjde co nevidět. Trio teď řeší koncertní obsazení, protože se jeden z jejích členů odstěhoval do Barcelony. Krnovsko-pražský projekt tak v současnosti tvoří Ivan Gajdoš a Lukáš Novotný. Přebal CD vytvořil Jirka „Líba“ Libánský, klip k písni Sova režíroval Tomáš Luňák – oba jmenování pracovali např. pro Here či Umakart.

MAGNETIK
Der alte Astronaut

z alba Magnetik, 2005
Mirek Papež si letos udělal „další radost“ a vedle zběsilého retrorocku Moimir Papalescu & The Nihilists se pustil do projektu Magnetik. O tomto elektronickém triu, spojujícími archaické nástroje s nejnovějšími technologiemi, se můžete v novém čísle.

zavřít