SOUTĚŽTE S THE BACKWARDS

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

U příležitosti aktuálního českomoravského turné revivalové kapely The Backwards přinášíme nejen aktuální informace (např. o čtyřech speciálních výpravných koncertech), ale hlavně slibovanou soutěž. O volné vstupy, CD a trička The Backwards. Kdo zaváhá, o hodně přichází!

SOUTĚŽTE S THE BACKWARDS SOUTĚŽTE S THE BACKWARDS

THE BACKWARDS + smyčcové kvarteto + dechové trio

Na vybraných místech podzimního koncertního turné se košický revival The Backwards představí se speciálním programem, chronologicky mapujícím hudební vývoj fenomenálních Beatles. Show je koncipována jako skládanka tří svébytných částí, které i za pomoci kostýmových převleků zachycují tři důležité etapy tvorby Beatles. Smyčcové kvarteto a dechové trio výrazně doplňují a obohacují hudební vyznění projektu a dodávají mu nádech velkolepé hudební podívané, v délce přibližně dvou hodin. Na jednom pódiu se v jedné chvíli potkává až 12 hudebníků, někteří hrají na několik nástrojů. Přímočará a melodická hudba Beatles tím získává téměř orchestrální rozměr a hloubku.

První etapa zaznamenává období vzniku kapely, výrazně melodických a optimistických skladeb dua Lennon-McCartney, které ve své době zapůsobili doslova jako zjevení na scéně světové populární hudby. Čtveřice mladíků během prvních pěti alb dokonale prorazila a zazářila nejenom v Evropě, ale doslova na celém světě. Kostýmově toto období charakterizují střízlivé černé obleky, které k Beatles neodmyslitelně patří.

Další období je charakteristické hudebním experimentováním a vlivem jiných hudebním žánrů a kapel, které po vzoru Beatles vznikaly zejména v anglofonních zemích. Čím dál víc se vedle Lennona a McCartneyho začínají autorsky i pěvecky prosazovat další členové kapely. Hudba je vyzrálejší a propracovanější, z bezstarostných mladíků se staly hudební osobnosti. Téměř divadelní vyznění podtrhují uniformy z obalu desky Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band.

Třetí a poslední částí se pomalu posouváme do druhé poloviny 60. let. Změnila se politická i společenská situace, hudba Beatles se stala legendou a každý nový hudební počin to dokazuje. Zejména na albu Abbey Road zaujmou skvosty - balady George Harrisona. Nezaostává ani tvorba Lennona a McCartneyho. Čím dál víc ale visí ve vzduchu smutek, nostalgie a rozchod. Každý z členů Beatles se nakonec vydává na sólovou dráhu. Civilní kostýmy podtrhují profilaci a odcizení jednotlivých „Brouků“.

We wanna hold your hand..

Tvorba The Backwards je jednou z mála možností připomenout si dobu dávno minulou nejen prostřednictvím nesmrtelné hudby, ale i originálních nástrojů z té doby, kterých se ve světě mnoho nezachovalo a zažít neopakovatelný hudební zážitek! A s touto šancí souvisí i proklamovaná soutěž. Hrajeme o 5 volných vstupů na libovolný koncert v rámci podzimního turné Backwards (přesný rozpis viz níže) a dále o 5 CD "Meet the Backwards" a 5 černých triček s logem skupiny.

Otázka je jednoduchá: Ve kterém roce se kapela The Backwards stala poprvé vítězem Světového Beatlefestu v New Yorku?

Možnosti jsou tři:
A) 1994
B) 1998
c) 2002 

Své odpovědi zasílejte mailem na adresu marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte heslo "Backwards - soutěž" (bez uvozovek, samozřejmě). Nezapomeňte uvést Vaše jméno, místo bydliště, telefonický kontakt, plus místo a datum koncertu The Backwards, který chcete navštívit.
Uzávěrka soutěže je 15.10. 2005 v 15:10 hod. a možnost volných vstupů se vztahuje pouze na koncerty, probíjhající od 17. října do 15. listopadu 2005.

Hodně štěstí!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






THE BACKWARDS TOUR 2005:

6. října OLOMOUC - Kino Metropol, 19:00 hod.
7. října CHOMUTOV – Městské divadlo, 19.00 hod.
8. října VIMPERK – Disko club Calypso, 21.00 hod.
17. října JABLONEC NAD NISOU - Městské divadlo, 19.00 hod.
18. října TÁBOR – Divadlo O. Nedbala, 19.00 hod.
20. října BRNO – Kulturní dům Rubín, 19.30 hod.

2. listopadu NOVÝ BOR – Městské divadlo, 19.00 hod.
3. listopadu ČÁSLAV – Dusíkovo divadlo, 19.00 hod.
4. listopadu VARNSDORF – Městské divadlo, 19.00 hod.
14. listopadu KARLOVY VARY – Velký sál Hotelu Thermal, 19.30 hod.
15. listopadu NÁCHOD – Městské divadlo, 19.00 hod.

6. prosince KOLÍN – Městské divadlo, 19.00 hod.
7. prosince JAROMĚŘ – Městské divadlo, 19.00 hod.
8. prosince PELHŘIMOV – Kulturní dům Máj, 19.30 hod.
10. prosince ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Roškotovo divadlo, 19.30 hod.
14. prosince ZLÍN – Academia centrum UTB, 19.00 hod.
15. prosince ÚSTÍ NAD LABEM – Severočeské divadlo, 19.30 hod.

Více informací na www.thebackwards.sk

 

 

 


 

zavřít