TRINY - KŘTINY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Vokální trio Triny pokřtí své zbrusu nové album "Aven" v pondělí 7.11. v Praze na Dobešce. Skladby opět vycházejí z romských lidových písní, zpracovaných pro trojhlas za doprovodu skvělých muzikantů. Vydávají brněnští Indies.

TRINY - KŘTINY TRINY - KŘTINY

Triny, to je vokální trio tvořené Ivetou Kováčovou, Janou Procházkovou a Dagmar Podkonickou. Všechny tři jsou výborné zpěvačky a příběh jejich tria je jednoduchý a krásný: "Před osmi lety byly, žily tři holky. Úplnou náhodou se potkaly a jednou si při holčičím povídání spolu také zazpívaly romskou melodii. Hned si všimly, že jejich hlasy k sobě čarovně patří, a tak se scházely a zpívaly dál a lákaly na doslech čím dál víc lidí... mezi nimi také vynikající muzikanty. Jen krásná náhoda, štěstí, přátelství je hnalo a žene znovu za hudbou. A hudba ta je zase spolehlivě - jako věrná kamarádka - vrací do života."

Triny se porvé prezentovali veřejně v květnu roku 2000 a brzy poté natočili své debutové album. Radost a spontální zpívání trčí i z každé písničky druhého CD, zajímavé aranže vokálních linek se střídají s napaditými aranžemi nástrojů a celkově vytváří velmi působivé a příjemné album. CD se nahrávalo ve studiu Svengali pod kontrolou zvukového mistra Vladimíra Papeže a vychází v krásném papírovém digipacku.


 

























Iveta Kováčová
vystudovala konzervatoř v Praze. Jako host působila ve skupině Bacily a Naima. Vystupovala v muzikálech Hair a Krysař. V současné době je moderátorkou České televize.

Jana Procházková vystudovala muzikálovou školu. Je častým hostem našich i zahraničních hudebních skupin. Vystupovala v muzikálech Krysař, Kráska a zvíře, Hamlet a Dracula.

Dagmar Podkonická vystudovala konzervatoř v Praze. Nazpívala duet s Karlem Gottem. Dlouhá léta působila jako zpěvačka country skupiny Sally Rose Band. Vystupovala v muzikálech 451° Fahrenheita, Dracula, Krysař a Kleopatra.

Kapela:
 
Josef Štěpánek - elektrické a akustické kytary, mandolína, Jan Lstibůrek - baskytara, Camilo Caller - bicí a perkuse

Hosté:

Milan Kroka - akustická kytara, Beata Hlavenková - klavír a fender piano, Oskar Török - trumpeta, Marcel Bárta - soprán saxofon, Pavel Fišar - housle a Alexej Charvát - baskytara.

Slavnostní křest nového alba "Aven" proběhne v pondělí 7.11. v pražském klubu Dobeška.
Jste všichni srdečně zváni!

www.triny.cz

zavřít