Čokovoko trénují rýmy, zítra vystoupí v Paláci Akropolis se Zuby nehty

Vydáno 31.01.2012 | autor: redakce

Čokovoko chystají tygří oblečky a už 1. února zamíří do pražského Paláce Akropolis. Na pomoc jim přispěchá o generaci starší dívčí formace Zuby Nehty.

Čokovoko trénují rýmy, zítra vystoupí v Paláci Akropolis se Zuby nehty Čokovoko trénují rýmy, zítra vystoupí v Paláci Akropolis se Zuby nehty

cokovokoPodle vlastních slov dua Čokovoko jsou od roku 2006 nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně. V anketách roku 2008 figurovaly po vydání alba Best Of jako Objev roku. Na Facebooku mají 7225 fanoušků, 64 haterů a 161 haterů jejich haterů. 

Aktuální album se jmenuje Hudba, protože pod mluveným slovem chápou Zuzka a Adéla právě hudbu. Konceptem desky bylo od začátku nepoužít žádné slovo dvakrát, alespoň vyjma zájmen a pomocných sloves. Čokovoko zveřejnily před několika dny nový klip k písni Perioda ze zmiňovaného alba a hned chystají další. Animovaný klip k písni Autostimulace má být prý hotov letos na jaře. 

Více o Čokovoko se dozvíte v rozhovoru o haterech, nahrávání alba a hudebních cenách Apollo

Skupina Zuby nehty existuje pod tímto názvem od roku 1987. Její historie však začala v roce 1980, kdy Pavla Slabá (baskytara, zpěv) Hana Řepová (bicí, zpěv) a Marka Míková (piano, zpěv) založily Plyn, který v roce 1983 změnil své jméno na Dybbuk. V této době se ke skupině připojily dvě další ženy – Kateřina Jirčíková (flétna, saxofon, zpěv) a Eva Trnková (kytara). Muzikantky samy označují svou hudbu jako vážnou. V roce 1987 se Dybbuk rozpadl a Marka MíkováPavlou Slabou zakládají Zuby nehty. Začínají s různými muzikanty (včetně mužů) a usilují o výrazně intenzivnější a kompaktnější zvuk. Postupně se spojily s původními členkami Dybbuku. V roce 1993 přispěla Alice Flesarová (saxofon, zpěv) k ideálu polyfonické harmonie. Skupina má věrný okruh příznivců všech věkových kategoriích. Zuby nehty často koncertovaly po celé České republice a Slovensku, ale působila také v Německu, Švýcarsku, Dánsku a Holandsku. 



TZ, map

zavřít