Invaze písničkářů: Václav Koubek a Circus Ponorka otevírají hudební sklepy

Vydáno 31.01.2012 | autor: redakce

Do pražského KC Vltavská přijíždí putovní festival Hudební sklepy, jehož duchovním otcem je písničkář Václav Koubek. Od února do dubna představí mladé, talentované i známé písničkáře. Kromě Koubka vystoupí Sylvie Krobová, Karolína Kamberská nebo Martina Trchová Trio.

Invaze písničkářů: Václav Koubek a Circus Ponorka otevírají hudební sklepy Invaze písničkářů: Václav Koubek a Circus Ponorka otevírají hudební sklepy

ponorka_Hudební sklepy ve Vltavské odstartuje 15. února originální nu-folk one man show Circus Ponorka Honzy Ponocného. Týden na to zahraje Martina Trchová se svými spoluhráči písně na pomezí jazzu, latiny, šansonu a folku, které disponují hlubokými a zároveň hravými texty. Ve Vltavské navíc s hostujícím bubeníkem.

Osobitá písničkářka a herečka Sylvie Krobová představí 14. března své emotivně drásavé písně za doprovodu kontrabasu. Dalším koncertem Hudebních sklepů bude vystoupení písničkářky Karolíny Kamberské, bývalé členky a autorky písní dvojice Sestry Steinovy. Hudební sklepy ve Vltavské uzavře na začátku dubna sám autor projektu Václav Koubek.


K projektu Hudební sklepy Václav Koubek poznamenává: „Chtěl jsem podpořit nezávislou klubovou scénu a vytvořit alternativu k všudypřítomné konzumní kultuře. Festival začínal v jižních Čechách a postupem času se rozšířil po celé republice. Povedlo se nám vybudovat síť klubů, hospod a sklepů, ve kterých hrají jak známé tváře, tak i mladí a talentovaní písničkáři. V letošní sezóně vystoupí v rámci Hudebních sklepů 33 písničkářů."

Termíny:
15. 2. Circus Ponorka
22. 2. Martina Trchová Trio
14. 3. Sylvie Krobová
28. 3. Karolína Kamberská
5. 4. Václav Koubek



TZ, mp
zavřít